Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mekkora tőkére lenne szükség...

Mekkora tőkére lenne szükség egy takarító cég elindításához?

Figyelt kérdés
Kezdetben csak családon belül 3-4-en csinálnánk, arra gondolok, hogy pl. elvállalnánk egy akkora iroda területet amit meg tudunk csinálni magunk is.
2020. jan. 11. 11:14
 1/2 anonim ***** válasza:
70%

:D Hát sok sikert hozzá, de te irodaépület közelébe se fogsz kerülni. Miért? Mert arra már régen megvan a "haver" cége. Én benne voltam a takarító bizniszbe, volt rá csapatom, de ne hidd hogy csak egy porszívó meg egy felmosórongy kell hozzá. Ha akarod csináld, de nagy helyekre már nem fogsz tudni belépni, és benne voltam ebbe, óriási a konkurencia harc. Erről a harcról itt nem is beszélek. Ha csak lakossági melókat akarsz csinálni, arra talán van kereslet, de az meg hosszú távon nem éri meg, ugyanis az afféle másodállásnak jó, de nem több.

A tőkéről annyit, hogy én 800EFt-ból kezdtem el 2012-ben, és 2017-ig csináltam. Meg lehet belőle élni, de annyi embert már nem fog olyan szinten eltartani, ahogy elgondolod. A 800EFt a gépeket, a vegyszereket az eszközöket és a kiegészítőket fedezte. Autóm volt, de később vettem egy dobozos Citroent. A végére a mérlegem pozítív volt, de valahogy rájöttem hogy nem az én világom. Hidd el, elég sok probléma tud felmerülni, olyanok, amikre most még gondolni sem tudsz. A konkurencia sem éppen a szalonképességéről híres, olvass a soraim között.

Végül is nem ismerlek, lehet hogy te leszel a következő takarító mogul, sok sikert hozzá!

2020. jan. 11. 18:42
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem milliárdokat érő cégre gondoltam és sok évig takarítottam, tisztában vagyok azzal, hogy milyen eszközök kellenek.
2020. jan. 11. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!