Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egyéni vállalkozónak milyen...

Egyéni vállalkozónak milyen költségei vannak? Hogy tudok számlát adni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Többször találkoztam azzal a problémával, hogy, ha munkát akarok vállalni, akkor számlát kell adnom róla az engem alkalmazó cégnek. Kérdésem, hogy én, hogy tudnék számlát adni? Egyéni vállalkozó kell, hogy legyek, ha jól sejtem? Nekem csak alkalmi munkáról lenne szó, havi 20e-t keresnék vele kb, ilyen esetben is megéri vállalkozónak lenni? Örülnék, ha valaki tudna segíteni, h milyen költségei vannak az egyéni vállalkozásnak? (adók, kötelezők, stb..)

Előre is köszönöm a segítséget!

2010. júl. 21. 13:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs legalább heti 36 órát elérő munkaviszonyod, akkor az egyéni vállalkozás esetében legalább a minimálbér után kell járulékokat fizetned minden hónapban. Ha van bevételed, ha nincs. Ez kb havi 33-34 ezer, plussz még az SzJA, ha van jövedeelemkivéted (és itt nem érvényesítheted az adójóváírást)

Viszont vannak olyan tevékenységek, amihez nem kell vállalkozónak lenned, hanem csinálhatod adószámos magánszemélyként, és akkor adhatsz számlát.

2010. júl. 21. 17:10
 2/5 anonim ***** válasza:
és melyek ezek az adószámos tevékenységek?
2010. júl. 21. 17:43
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
általában művészeti tevékenységek, magántanítás
2010. júl. 21. 21:59
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ! Ennek hol tudok pontosabban utánajárni, okmányirodában v hol kell intézni?
2010. júl. 24. 14:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Én a helyi önkormányzat vállalkozói osztályán kézdeztem meg, ahol az igazolványt is igényeltem.
2010. júl. 26. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!