Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi a teendo ha nem ertek...

Mi a teendo ha nem ertek hemmilyen hivatalos ugyintezeshez? Semmit sem ertek?

Figyelt kérdés

23 eves lany vagyok.

Egyszeruen ugy erzem el vagyok veszve, a hivatalos ugyintezesekbol semmit sem ertek, semmire sem vagyok kepes.

Nem ertek semmihez, egy szamlat sem tudok befizetni, nem tudok egy levelet feladni a postan, nem fizetek tb-t evek ota, nem tudom a bankkartyamat se hasznalni, se a banki dolgokat ( szamlam az van, meg anyukammal egyutt csinaltuk meg ), nem ertem az adozast, nem ertem mi hogyan mukodik, hiaba olvasok utana, probalom megerteni de nem ertek egy kukkot sem.

Eddig nem dolgoztam, most egy munka miatt egyeni vallalkozast kellene csinalnom, hiaba mentem konyvelohoz, szinte semmit sem ertettem meg abbol amit mondott.

Nem tudok semmit, azt sem tudom , hogy kell a zoldseget lemerni egy szupermarketben, vagy hogy kell penzt utalni.

Eddig csak tanultam, es otthon segitettem a haztartasban.

Soha nem kellett inteznem semmilyen hivatalos ugyet.

Semmit sem ertek es senki sem segit.

Mit csinaljak?

Nem kamu a kerdes, kerlek segitsegek ilyenkor mit lehet tenni?

2020. jan. 3. 18:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne félj kérdezni, engem a millió kérdésem mentett meg ettől.

1. lépés: köszönj a napszaknak megfelelően

2. lépés: ,Elnézést, hogy kell a számlát befizetni, Eddig még nem fizettem be számlát ezért nem tudom

Ha ennek ellenére is bunkó valaki, az őt minősíti. Én olyan helyen dolgozok, hogy folymatosan alapdolgokat kell elmagyarázni embereknek. És ha hiszed ha nem, sosem te vagy az egyetlen aki nem tudja. Építkezz ebből.

Kérdezz, szépen és udvarisan. Ha pedig egy hivatalos papírt adnak a kezdedbe ne ijdej meg. Kezdd el szépen olvasni az elejétől, még ha bonyolult is a nyelvezete. Csak azért fogalmaznak így, hogy semmibe se tudjunk belekötni, mint ügyfél/vásárló stb.

Menni fog, és mostantól azt mondogasd magadban, hogy ,,bizony értek az ügyintézéshez, csak türelmesnek kell lennem, nyugalommal elolvasom a leírást, és ha valamit nem értek kérdezek, mert a kérdésekből tanulok!''

Hajrá!:)

2020. jan. 6. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!