Lehetek egyéni vállalkozó csupán egy napig?
Sziasztok!
Régen egyéni vállakozásba fogtam, azonban mára abbahagytam és megszűntettem a tevékenységet (ez volt fél éve). Történt azonban, hogy egy régebbi referenciám ajánlott egy jövedelmező megbízást, azonban hogy elvállalhassam, számlaképesnek kell lennem. A munka elvégzése után azonban már nem éri meg a vállalkozás fenntartása. A kérdésem az lenne, hogy a szerződés megkötése, majd a számla átadása után megszünthető a vállalkozás (rá mondjuk 1-2 napra), avagy sem. Ha igen, milyen jogi vonzatokra kellene figyelnem?
Köszönöm a válaszokat!
Teljesen megszüntetted vagy csak szünetelteted?
Ha megszüntetted, akkor bizony rengeteg papírmunka van vele és ismételt kamarai regisztráció, iparűzési adó, önkormányzat felé lejelentés, stb.
nem tiltja semmi, jogi szankciója sincs. Azokat az adminisztrációkat, amik a vállalkozói léttel járnak, ez esetben is el kell végezni. Bejelentkezés, kijelentkezés okmányirodában, éves adóbevallásban feltüntetni, ennek elmulasztása esetén a szankciókat , plusz utánajárást elviselni,.....
Többe kerül a leves, mint a hús.
Köszönöm a válaszokat, ment mindenkinek a zöld kéz! :)
3-4 havonta lenne egy megközelíthetőleg 200ezres kis jövedelemkiegészítésem belőle. Rákérdezek kormányablaknál mennyire oldható meg az adószámos magánszemély forma, de ha csak az egyéni vállalkozósdi van opcióként, akkor inkább kihagyom.
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!