Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Az mennyire jo átlag 200000Ft-...

Az mennyire jo átlag 200000Ft-ot félre teszek havonta?

Figyelt kérdés

Nagyon sokat koplaltam ebben a hónapban meg a mult hónapban is, ha ki van fizetve minden rezsire gondolok illetve kari ajándék is megvan véve a gyerekeknek, felnőtteknek még nincs-

Most 200Ezer ftot félre tettem az mennyire átlagosnak mondhatom, vagy inkább többet kellet avgy kevesebbet félre tennem?

Köszönöm szépen ha válaszoltok nekem-

nem értek a pénzügyekhez, nem rég költöztem vissza Magyarországra. Nem tudom mérlegelni hogy sok vagy kevés.

Egy átlag ember mennyi pénzt tesz félre igy karácsonykor?

2019. dec. 10. 08:49
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
Nincs olyan, hogy jó vagy nem jó. Attól függ mennyit keresel. Ha keresel nettó 1milliót és abból teszel félre 200ezret, az nem jó. Ha 400ezerből, akkor jó.
2019. dec. 10. 08:57
 2/7 anonim ***** válasza:
80%
Nekem ez a havi fizetésem 130%. Szóval nagyon-nagyon jó.
2019. dec. 10. 09:17
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
A fizetésedtől függ, hogy jó-e.
2019. dec. 10. 09:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha koplalni kell érte, akkor nyilván nem jó. A takarékoskodás nem mehet az egészséged kárára.
2019. dec. 10. 09:23
 5/7 anonim ***** válasza:

A spórolás olyan, mint a fogyókúra.

Ha 3 hónapig éhezteted magad, akkor nagy lesz az esélye, hogy utána 1 hónapig habzsolni fogsz.

Ugyanígy, ha erőn felül raksz félre, akkor utána könnyen átcsaphat túlköltekezésbe.

Ha van a valami konkrét célod ami miatt csinálod, akkor ideig-óráig ez kibírható. Pl hitelkártya adósságot van, amit 6 hónap alatt vissza akarsz fizetni, akkor bevállalható, hogy kínozd magad, hogy utána könnyebb legyen.

Általánosságban jobb a fenntartható kisebb összeg, mint a fenntarthatatlan nagyobb.

Jobb %-ban mérni.

Fizetésed minimum 20%-át jó félretenni.

40% már nagyon jó.

2019. dec. 10. 10:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A fizetésedhez viszonyítsd. Szerintem nagy átlagban jó, de valóban, ha koplalni kell hozzá, az baj.
2019. dec. 10. 15:43
 7/7 xswerdy ***** válasza:
persze a fizetésedhez is viszonyítsd, de ahhoz is, hogy mire spórolsz. Ha alapvetően van lakásod, kocsid, nyaralód..., és ezekből nem tervezel újabbat, nagyobbat, akkor némi vésztartalék felépítésén kívül nem feltétlenül kell spórolnod.
2019. dec. 13. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!