Nagy városban egy kicsi vállalkozás?
Egy 100 ezer fős városban ahol jelen vannak a nagy nevek, vállalatok, ott lehet nyitni egy piacképes kis vállalkozást?
Jelen esetben egy kávézó/teázóra gondolok. Régen nagyon szerettem volna nyitni egyet. Most azon gondolkodtam, hogy kitanulom a barista képzést, elmegyek egy ideig ilyen helyre dolgozni, utána pedig ha minden jól megy nyitnék magamnak egy kis kávézót.
Csak nem tudom, hogy mennyire lenne rá igény a nagy kávézók között. Gondolom valami egyediséget kell belevinni és akkor sikeres is lehet.
#2 mert túl nagy befektetést igényel és túl kevés a megtérülés, tl lassú a növekedés.
"kis" pénzzel kis hely nyitható és akkor már ott is több milliós befektetésről van szó, de még 1 kávét se adtál el. Arra építeni, hogy beesnek az utcáról.. édes kevés.
Azt se tudod lenne e rá igény, vagy mitől is lenne egyedi, de azt már tudod, hogy van ismert, bejáratott konkurencia a közeledben.
A rengeteg engedélyről, hogy megnyithass nem is beszéltünk. Nyitvatartási idő alatt ott kell lenned napi 16 órában, vagy alkalmazott kell aki ott van helyetted, akinek a bérét ki is kell termelni... bruttó bére + annak a 20%a amit még te utána befizetsz állambácsinak. Marketingköltségről nem is beszélve.
Számomra ez nem vállalkozás, hanem egy rabszolgamunka.
Nem a kedvedet akarom elvenni, mert vállalkozni jó és érdemes, de előtte tájékozódni kell, hogy mi is az apróbetűs rész, és a rejtett költségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!