Most nyitottam üzletet. Bevasaroltam h az üzletem fel legyen töltve áruval. Ki szeretném fizetni deazt mondták nem fizethetek kpban. Mitcsinaljak? Utalás drága. Mi ez abutasag h 2 milliónál menjek bankba?
Több ok is lehet, hogy nem akarják a kp-t. Lehet, hogy ők törekednek arra, hogy minél kevesebb kp-val kelljen szórakozniuk, lehet az az üzleti politikájuk ebbe az irányba mutat. Az is lehet, hogy a pénzkezelési szabályzatukban hoztak erre vonatkozó rendelkezést.
De az is lehet, hogy csak simán nem akarják kísérteni a sorsot, mivel adóalanyok között be kell jelenteni a navhoz a 1,5 millió feletti kp mozgást.
Köztes megoldás lehet, hogy besétálsz a bankjába és ráfizeted a számlájára. Neked így ingyen lesz, kp-val fizettél, és még jelentési kötelezettségük sincs.
Ilyen pl. ha mindkét fél pénzforgalmi számlára kötelezett , pl. ha Te mint beszerző és az eladó is áfakörös akkor másfél millió felett kötelezően csak utalással teljesíthető a számla.
Ettől eltérően akár 5.000 Ft-ot is utalással kell teljesíteni, ha alkoholt szerzel be viszonteladásra.
Illetve lehetnek a szerződésben foglalt feltételek is, hogy X napos halasztott idejű átutalással fizeted a beszerzett árut, mert visszáruzhatsz pl. amit levonnak majd utólag.
Az lehet. Rendszerint szállítóra kapom az áru zömét és nem rendelek ekkora mennyiséget.
Az alkohol ettől függetlenül csak átutalásos lehet értékhatártól függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!