Szeretnék tornastúdióban, idősek otthonában (. ) csoportos tornát tartani. Ehhez a legmegfelelőbb, ha adószámos magánszemély leszek? Megérné ez így egyáltalán?
Nagyon nem vagyok otthon ebben a témában, szóval szívesen fogadok mindenféle okítást! :D Szóval, ha én kötök szerződést mondjuk az stúdióval, akkor ő lesz a kifizető, és az ő nevére kell kiállítanom a számlát ugye ?(azt sem tudom, hogy ezt minden egyes megtartott alkalom után kéne?..:/ vagy elég bizonyos időközönként?)
És akkor a stúdiót terhelné a keresetből a különböző adók befizetése is ugye? Viszont ez esetben gondolom ők szablyák meg, hogy mennyiért tarthatom a tornát.
Ha viszont én állítok ki számlát minden egyes emberkének egy alkalom után, akkor nekem kell leadóznom mindent? És akkor kb alig kapnék kézhez valamit?
Köszönöm a válaszokat előre is, és bocsánat az értetlenkedésért! :) (könyvelővel terveztem már megvitatni ezeket, csak gondoltam, jó lenne előtte kicsit tisztában lenni pár dologgal)
Kormànyablak ill a NAV, ahová menned mell, de ilyen szolgáltatást adószámos magánszemélyként nem végezhetsz. Főállásod, ha van, akkor havi 25ezer fizetnivalóval KATA adózást választhatsz, de erős a gyanúm, hogy ez a tevékenység végzettség köteles (kormányablak erről is ad tájékoztatást.
És a “szablyák” az fájt..,
Van-e személyi edző vagy gyógytornász végzettséged? netán bármilyen testnevelési iskolád?
Csak úgy, mert ez jutott eszembe, nem tarthatsz ilyen foglalkozásokat - főleg nem időseknek, akiknél akár az is előfordulhat, hogy egy erősebb terhelésre eltörik a csontjuk.
Ha Te állítasz ki számlát, akkor Neked kell adózni utána: főállásban min. 50 ezret havonta, mellékfoglalkozásban 25 ezret, de ha van főállásod,m akkor a mellékben kevesebb is lehet az adózás - bevétel függő.
Csak szólok, hogy az idősek tornáztatása az igencsak nagy türelmet, rendkívüli hozzáértést, és végtelen empátiát igényel.
Ha egy könyvelőtől kérsz tanácsot megfelelő óradíjért, jobban jársz.
Előre összeírod, mit nem tudsz, ő felvilágosít. A kérdéseid alapján rád férne egy gyorstalpaló tanfolyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!