Mekkora az esélye egy ilyen gasztro vállalkozás befutásának?
Van egy fajta keksz/süti szerűség, ami Magyarországon annyira nem ismert. Ez nem más mint a "chocolate chips cookie". Lényegében egy édes tészta, amibe csokidarabok vannak belekeverve. Előkészítetten, csomagolva lehet kapni, szinte mindenhol, de az mégsem az igazi.
Ötletem az lenne, hogy egy ilyen kis (egyenlőre) mini helyen készítenék ilyen sütiket, különbözö ízkombinációval. Példaként: feketecsokis-chilis, fehércsokis-levendulás, feketecsokis-menta, vagy akár kettő süti közé fagyit téve. Kipróbáltam már, isteni. A recept ami alapján dolgoznék, családi recept, már lassan 30 éve. Szüleim kint éltek Amerikában 3 évig, és egy ismerőstől kaptuk.
Távlatba tekintve az lenne a cél, hogy egy sütizős-kávézós kis gasztro láncot nyitnék. Ezt majd támogatja erős marketing-PR kampány, illetve applikáció is, ahol például előre lehetne rendelni, egyedi ízesítésű sütiket, megnézni a kínálatot/akciókat, szezonális ajánlatokat (pl.: ősszel: sütőtökös tésztaalappal feketecsokis süti, télen: fahéjas alappal fehércsokis süti, mely tetejére porcukor van "havazva", ugyanígy ízesített kávé/tea stb).
Kérdésem, hogy aki ért az üzletnyitáshoz, kezdéshez, az mekkora esélyt adna egy ilyen üzletnek? :)
Válaszokat előre is köszönöm! :)
U.I.: Gazdaságinformatikus végzős vagyok, mellette nagyvállalatnál projektmenedzser, így nagyjából ismerem a marketing-PR stratégiákat, tisztába vagyok a könyveléssel és az üzletek menedzselésével/létrehozásával, applikációk programozásával.
Az ötleten múlik a legkevesebb, főleg ha ilyen snassz dologról van szó, hogy keksz/süti, ami amúgy is van minden kávézóban.
A kivitelezésen, elhelyezkedésen, marketingen múlik a dolog.
"Ötletem az lenne, hogy egy ilyen kis (egyenlőre) mini helyen készítenék ilyen sütiket, különbözö ízkombinációval."
Van cukrász végzettséged? Ha nincs, akkor kell fizetned egy alkalmazottat, akinek van, ez meg már igen-igen jelentősen megdobja a havi kiadásodat - úgy min. bruttó 300-350 ezer ft-al. Helyiség bérleti díja, rezsi, saját magad utáni adózás, másik min. 150 ezer ft, s máris 500 ezer ft havi kiadásnál tartunk- de ekkor még nincs pénztárgéped, berendezésed, ÁNTSZ/NÉBIH munkavédelmi, tűzvédelmi, stb. engedélyed.
Csak hogy egy kicsit "kijózanítsalak" :-) : nemrég panaszkodott itt valaki, hogy ami Angliában oly könnnyen ment vállalkozása, az itt sehogy sem akar menni: rengeteg hivatali engedély, akadály, stb van.
Ez kicsit olyan, hogy vagy bejön vagy nem.
A környékünkön volt egy snassz, gyenge gyrosos, néhanapján volt nyitva, névtelen, olcsó is volt. Be is zárt. Lett a helyén egy hamburgerező. Jó a nevük, van Facebook oldaluk, jó a hanburgerük és totál befutottak. Nem azt mondom, hogy ebből fognak meggazdagodni, de kicsiben megy az ipar.
Mondjuk a titok az, hogy a környéken szinte minden hasonló lehetőség megszűnt, vagy alacsony színvonalú, vagy pedig a Snassz meki-bk kettős van.
Bár hozzá tenném, cserébe ki is jönnek a visszásságok is, hiába jó a kaja, mikor azt látom, hogy a hely maga elég putri, vagy csorog bele a szakács izzadtsága a kajába.
Na meg 12:56 leírt mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!