Ki milyen masodallast vállal?
Pár hónapja a másodállásomnak élek.
Nekem is napi 8 óra (heti 5 napban) volt.
Régóta érett bennem: "nem akarok itt dolgozni", "nem szeretnék irányított birka lenni" , "vulgáris társadalomból kiszakadni".
Önállósodásra törekedtem.
Mindig kreatív voltam, törött műanyag mappából is olyat alkottam, amik egyből elkeltek. Művész suliba tanultam s a részem volt az alkotás világ életemben.
Kiszámoltam a napi kötelezetségek hány órát vesznek igénybe s hol tudok időt spórolni.
Az idő a legnagyobb kincsünk minden téren - nekünk kell beosztani azt, ami rendelkezésünkre àll.
Végül a hétköznapokban a szabadidő 4óra lett.
Utàna számolgattam s nagy felkészülés s előmunka volt csak jó ideig azokban a 4órákban.
Prototípus termékeket készítettem, felméréseket pl melyek tetszenek több embernek.
Számoltam alapanyaggal s megnéztem melyeken van minnél jobb hasznom.
Azok termékekből pedig kisebb mennyiségeket készítettem. 10-20darabokat.
S haladtam, sodródtam.
Amikor elértem havonta a keresetemnek megfelelő bevételt, felmondtam.
Az volt a poén:
Picit befektettem egyedi vágószerszámokra s úgy elég volt havi 16óra munka, hogy meglegyen az a mennyiségű bevételem...mint amennyi a volt fő állásomba 20 munkanapot vett igénybe...
Mindenképp olyat válassz, amihez értesz, szereted is csinálni, mert akkor nem csak a pénzed, hanem a lelkesedésed s jövőképed is gyarapodik, gazdagodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!