Azt hol tudom ellenőrizni, hogy az egyetemi diplomámmal milyen egyéni vállalkozást indíthatók, tehát milyen munkaköröket vehetek fel? Könyvelő tud ebben nekem segíteni?
Figyelt kérdés
TEÁOR szám, vállalkozás2019. aug. 9. 11:34
1/1 anonim válasza:
Egyéni vállalkozásnak ÖVTJ kódja van. Könyvelőket jobb ha nem zaklatod ezzel szerintem. Az adott tevékenységre vonatkozó törvényben, kormányrendeletben, stb meg lehet nézni, hogy végzettséghez kötött-e. Vagy elmész/felhívod a KSH-t vagy a kormányhivatalt és ott teszed fel a kérdéseidet. Amúgy itt megtalálod néhány tevékenységhez kapcsolódó végzettség követelményeket: [link]
Itt pedig néhány engedély/bejelentésköteles dolgot tudsz leellenőrizni: [link]
Olyan listát sehol sem fogsz találni, hogy pl egy iforos diplomával milyen tevékenységi kört vehetsz fel, mert kilométer hosszú lenne kb. Tevékenységi kört keress és azt kell leellenőrizni, hogy mehet-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!