Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A táppenzes papírra rairjak,...

A táppenzes papírra rairjak, h mi bajom van?

Figyelt kérdés
Vagy valamilyen módon meg tudja a munkáltató, h mi bajom van?

2019. júl. 17. 05:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nincs rajta.

Csak a tappenz kódja van rajta. Pl az ki tud belőle derülni hogy terhes vagy, vagy a gyerekkel vagy tappenzen.

2019. júl. 17. 05:53
 2/8 anonim ***** válasza:
28%

A táppénzes papírra köteles az orvos ráírni a betegség kódját - abból pedig a munkáltató simán megtudhatja a betegséget, a táppénz okát.

Ráadásul a betegség első 15 napját a munkáltató fizeti, tehát még akár érdekelheti is. Plusz, ezt kevesen tudják, de akár ellenőrzést is kérhet az OEP-től.

2019. júl. 17. 07:31
 3/8 anonim ***** válasza:
73%

Félrebeszélsz, se az állományba vételin, se a kutyanyelven nincs BNO, nem is kell rá.

Az ellenőrzés pedig nem a diagnózisra terjed ki, csak a keresőképtelenség tényére.

2019. júl. 17. 08:59
 4/8 anonim ***** válasza:
58%
Nem tudom, mindenesetre nekem fura lehet, tekintve hogy orvosi titoktartás, stb. Mert ha ez így van, akkor a doki akár ki is plakátolhatná, hogy mi bajod...
2019. júl. 17. 11:54
 5/8 anonim ***** válasza:
41%

"Az ellenőrzés pedig nem a diagnózisra terjed ki"

És hol olvastál olyant, ahol én azt írtam, hogy a munkáltató a diagnózist ellenőrzi? Hiszen a munkáltató nem orvos, nem is ért hozzá. Igen, a keresőképtelenség tényére vonatkozik az ellenőrzés.

Bírom ezt a gyakorit, jó sok mindent bele lehet fantáziálni az írásokba, belekötni mindenbe, stb.

Az embernek még az életkedve is elmegy :-(

2019. júl. 17. 12:02
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Tévedni emberi dolog - szólt a sündisznó és leszállt a súrolókeféről"

Nos, 2-es vagyok és utánanéztem, mert határozottan emlékeztem rá, hogy egyszer visszaküldték a táppénzes papíromat és jó sokára kaptam táppénzt, mert nem volt rajta a kód.

Igen, valóban 1-es jól írta, ugyanis nem a betegség kódját írják a táppénzes papírra (az az ambuláns lapon szerepel és mindig egyszerre kaptam meg a kettőt, ezért is zavart meg), hanem a keresőképtelenség kódját.

De azért ebből is tudhat meg ezt-azt a munkáltató, mert pl.

"Baleset miatti keresőképtelenség: 3-as vagy 4-es számjellel jelölik. Ha később a megfelelő határozat üzemivé nyilvánítja a balesetet, akkor 1-es lehet a számjel.

5-ös számjel: 12 évesnél fiatalabb beteg gyermek ápolása miatti keresőképtelenségnél használják."

2019. júl. 17. 12:12
 7/8 anonim ***** válasza:
51%

75%-os, te beszélsz butaságot. :)

A betegség BNO kódja soha nem kerül rá a papírra. A keresőképtelenség kódja kerül rá, hogy saját jogon van táppénzen, vagy gyerek miatt, stb.

2019. júl. 17. 12:41
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
7-es, ne haragudj, de 6-os válaszomban elismertem, hogy tévedtem - amit egyébként itt szinte soha senki nem szokott, mert mindenki "tévedhetetlen" és csak neki van igaza - akkor most mégis miért kell még a 7-es hozzászólásban is "rugdalni"???
2019. júl. 17. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!