Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerinted is bekéne fagyasztan...

Szerinted is bekéne fagyasztani az oktatást Magyarországon? Lentebb, hogy mire is gondolok.

Figyelt kérdés
A felsőoktatásra gondolok. Most nem a diplomagyári hüleséget akarom fújni, mert rám is ugyanezt mondják. De: Nincs így sem meló, és csak jönnek és jönnek kifele az ujabb és ujabb végzősök, és nincs meló még nekünk sem. És előttem már nem egy ujjoncnak van azóta meló én meg várok egy éve már, még jó hogy melóztem egy évig előtte. Mi a véleményetek? Tom hogy mindenkinek joga van, de legyenek már cégek is akkor mert ez kilátástalan xarság az egész éés már nagyon unom.
2010. júl. 10. 21:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szerintem a nettó 150.000 nem olyan jó fizetés egy középvezetőnek, de ahhoz képest, hogy nem voltam egy percig sem munkanélküli, és nem tanultam diplomás munkanélkülinek 4-5 évig, ahhoz képest, nem rossz fizetés.
2010. júl. 11. 14:18
 12/17 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nemrossz, de ne ess át a túloldalra mint a négyszáz ropi fizetésű, nem kell utalgatni a diplomásokra. Nem olyan könnyű egy olyan papírt megszerezni, persze vannak kivételek is. És azért egy nyelvizsga sem gyalogmenet. Örülj, hogy van jó melód, és kész.
2010. júl. 11. 15:58
 13/17 anonim válasza:

nekem van két diplomám, mondjuk mindkettő oktatásban, de nem keresem magamat agyon. Az évi keresetem 2 millió körül van (bruttóban) Ez nem olyan sok, ha megnézzük, hogy mennyit le kell adózni belőle, de nem is kevés, ha belegondolok abba, hogy más még ennyit sem keres.

Nekünk még nincs gyerekünk, de ha lesz, vagy elmegyek gyesre, akkor biztos örülnék egy magasabb fizetésnek. De ez nem hiszem, hogy ebben a szférában megvalósulna.

Valóban, aki külföldön dolgozik, az többet keres, de ahhoz viszont az kellene, hogy irtt mindent feladj, amid van (barátok, család, lakás...)és fogd a párodat, és netalántán a gyermekeidet, és nekivágj az ismeretlennek.

Akinek nincs megfelelő nyelvtudása hozzá, vagy nagyon erősek az emberi kapcsolatai, az nem biztos, hogy bevállalja.

És mi lenne az országgal, ha minden jó szakembe elmenne. Nyílván ha megfizetnék becsületesen, és lenne munka, akkor kevesebben mennének el. De most ez van, hátha javul a helyzet egy kicsit. Bízni kell benne, illetve az ember legyen talpraesett, dolgozni akaró, és akkor biztos talál munkát valahol, ha nem is a szakmájában. Aztán ha időközben lesz jobb, akkor váltani kell.

A kérdés feltevőnek: Milyen munkát keresel? Itt nagyon jó lehetőségeket találhatsz, minden szférában, és ha regisztrálsz, akkor e-mailt fogsz kapni az álláslehetőségekről, az általad megadott paraméterek alapján. Ez akkor is hasznos lehet, ha épp van munkád. Nézelődni lehet akkor is, ki tudja mikor akad az ember egy jól fizető helyre. Be kell adni az önéletrajzot, és ha kiválasztanak, akkor sem muszály elmenni, csak ha Neked megfelelő.

[link]

Sok sikert!

2010. júl. 12. 09:35
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszi a normális hozzászólásokat.
2010. júl. 12. 09:57
 15/17 A kérdező kommentje:
Úgy látom túlmoderálták a dolgot. Na mindegy jobb is így. Aki eddig írt és visszanézett köszönöm a hozzászólásokat, de az ilyen trágárok akit töröltek elveszi az embernek a kedvét a kérdésektől is.
2010. júl. 12. 10:13
 16/17 anonim válasza:

Nakem is volt néhány ilyen topicom, amit lehurrogtak, és moderáltak is végül, a beszólogatások miatt. Pedig szerintem a többség aki felteszi a kérdést,az komoly válaszokat vár, nem cseszegetést. Nekem annó nagyon rosszul estek azok a válaszok, mert épp egy olyan dologgal kapcsolatban kérdeztem, ami nagyon fontos volt nekem. A sértegetéseket, pedig nagyon mellre szívtam, és el is pityeredtem emiatt, hogy hogy lehetnek ennyire érzéketlenek az emberek.

De szerintem azért sokminden jó is van ebben az oldalban.

Neked pedig tényleg sok sikert a munka kereséshez :)

2010. júl. 12. 10:45
 17/17 A kérdező kommentje:
köszi. :)
2010. júl. 12. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!