Melyik jobb, egész életben átlag anyagi szinten élni, vagy bűnőzőként luxusban?
Éltem 10 évig átlag körülmények között, kizsigerelt lenézett mezei alkalmazottként.
Majd inkább lettem "bűnöző", mit hogy ezt, tovább, életem végéig...
Ha nem vállalkozhatnék tisztességesen, akkor sem 100%, hogy az első utat választanám. Mondok egy példát, miért nem.
Vannak például bizonyos pályázati pénzek, amelyeket tudjuk, hogy lenyúlnak, mióta világ a világ. Ha nem én, akkor más megteszi.
Tehát nem tartom elképzelhetetlennek, bármennyire is elítélem a bűnözést, hogy egy ilyenben részt vennék, aztán befektetném az összeget, és a lelkiismeretem megnyugtatása végett kamatosan adományoznék belőle jótékony célokra.
Érted? Én is jól járnék, meg az ország is - jobban, mintha valaki más lenyúlná helyettem, majd kimenekítené az egészet a Kajmán-szigeteki offshore-számlára.
Persze ez szigorúan gondolatkísérlet, mert ilyen helyzetbe aligha fogok kerülni, de azért írtam le, hogy lásd; semmi sem fekete-fehér.
Én szeretem az átlagos életemet. Gyönyörű család, lakás, egyszerűbb belföldi nyaralások (inkább csak kirándulások), a munkámat is szeretem.
Menjek bűnözőnek, habzsoljam az életet mondjuk 10 évig, aztán börtön meg tág popsi? Nekem az ezzel az életvitellel kapható pluszoknál (prostik, kokain meg utazás) többet ér a kisfiam mosolya, meg a felelségem ölelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!