Bankszámlán, vagy készpénzben érdemesebb tárolni a pénzem?
Figyelt kérdés
mi van, ha egyik fele itt, a másik fele ott van? és a kp széfben van2019. júl. 5. 07:37
1/7 anonim válasza:
Szerintem bankszámlán, de a kártyádra vigyázz, otthon csak kevés kézpénzt szoktam tartani
2/7 anonim válasza:
is is. Én 1 milliót tartok bankban de 500 000 kell otthonra is.
Bank: előnye: biztonságban van. Hátrány: csak kis részletekben tudod kivenni mert akkora jutalékot vesznek le maguknak a férgek hogy 1 m kivételénél 10-15 000 ft-t maguknak rögtön megtartanának.
Otthon: Nem vagy kitéve a tetves bankok szabályzatának, esetleges kártyadíj emelésének. Hátrány: betörő ellopja, leég a ház.
3/7 anonim válasza:
Ha netán tartozásod van, akkor inkasszóval levonhatják a számláról, illetve ki tudja mikor mondja azt az állam, hogy eistand, aztán nézhetünk.
Ha már félretett kp, akkor valutába tenném, ha hosszútávú megtakarítás, akkor nagytisztaságú aranyba. Egyik ismerősöm tavaly vett eurót, most durván 250 ezer plusz van rajta
Kisebb napi használatú összegnél ok a bank.
4/7 anonim válasza:
Ha csak nincs vaj a füled mögött nem hiszem, hogy ma már bármi indok lenne arra, hogy ne a bankban tartsa az ember a likvid vagyonát. De a kevésbé likvid részére is valamilyen pénzintézet számlacsomagja a legjobb megoldás.
6/7 anonim válasza:
Bankszamlan eleve csak az aprot erdemes tarolni hiszen a nagyobb osszeget megenne az inflacio. Keszpenzben is megenne, tehat egyik se jo, mashogy kell tarolni.
7/7 anonim válasza:
a bank helyett akkor már inkább állampapír, vmi rövid lejáratú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!