Visszaköltöznél-e Belgiumból Magyarországra, ha a belga fizetési csomagot megadják otthon?
4 hónapja mondtam fel Magyarországon és jöttem ki Belgiumba, egy fejvadász által kínált pozícióba. Tetszik a környezet, a kultúra, a nyelv, egyedül a barátok hiányoznak néha.
A korábbi cégem visszahívna - megadva a belga csomagom 90%-át.
Pusztán anyagi okok miatt érdemes lenne hazamenni? Hazaköltöznétek? - Kis esélyzt látok, hogy a későbbiekben hasonló csomagot kapjak Magyarországon...
Belgiumban nem tudsz barátokat szerezni?
Vagy nehezebb barátokat szerezni mint megfogni egy jó állást ott?
Komolyan mondom nem fogom megérteni az emberi gondolkodást.
"Honvágy" "hiányoznak a barátok..."
Bakker ember vagy, társas lény. elvileg bárhol tud(sz) kapcsolatokat építeni.
4 hónapja elindultál egy úton most meg vissza kullogsz?
Legalábbis én ezt annak nevezem. Nagy dirrel durral felmondok az előző munkahelyen mert hogy külföldre megyek.
Aztán 4 hónap múlva meg visszatérsz ugyan oda
1, Előre haladunk,nem pedig hátra.
2, Saját "jó híreden" esik csorba, hisz a kollégáid lehet hogy ki nevetnek majd a hátad mögött
3, Ha van gerinced,még egyszer ugyanoda nem mész dolgozni,hisz eljöttél onnan..kvázi csak nem csinálsz h...lyét magadból. 90% ide és oda.
Én 4 éve élek Írországban. Eszemben sincs hazamenni.
A komolyabb barátságok nem országhatártól függnek..kitudnak jönni meglátogatni és még egyszer mondom társaslény vagy. Tehát ha kapcsolat építésre képtelen vagy akkor nem kellett volna bele vágni. Segget nem jó a szájból csinálni.
Aki azt mondja kisebb fizetésért nem váltana az gondolja már át a kérdést!
Kint Belgiumban feltételezem (sőt biztosan) jóval drágább az élet, mint itthon. Azaz sokra megy a kinti "100% fizetésével" ha 70%-át elviszi a megélhetés. Itthon meg abból a 90%-ból lehet kiskirályként élne, mert minden fele/harmad annyiba kerül.
Illetve vegyük számításba, hogy az emberi kapcsolatai mindenképpen épülnek le. Persze ki tudnak menni hozzá meg ő is haza tud jönni. Hányszor évente 1-2 alkalommal? Ehhez képest ha itt lakik akár heti szinten találkozhat a barátaival. Továbbá megspórolja azt a pénzt amit hazarepkedésre költene. Összességében az a 90% itthon többet ér mint az a 100% kint.
Én gondolkodás nélkül jönnék haza egy ilyen ajánlatra.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, mind érdemi volt.
Néhány adalék:
1) Társas lény vagyok, az angol, a német és a francia egyaránt megy, hiszen a munkában ezt kell használnom. Az eddigi kapcsolatok jók, vannak emberek körülöttem, de a kapcsolatoknak nincs mélysége. Ezt általában látom: olasz, spanyol, magyar esetben emócionálisan mélyebb még egy baráti kapcsolat is.
2) A család, az ismerősök és a barátok hiányoznak. Bár Magyarország fizikálisan és szintben is távol van Belgiumtól, de hiányzik a kisvárosias, zöld milliő, a konyha és (meglepő módon) a szuper 50 méteres uszodák. M
3) Belgiumban a lakhatás a nettó bér negyedét elviszi, ami még jó arány. Magyarországon van saját lakás, így a 90%-os bér vásárlóereje még erősebb hazai környezetben.
4) A felmondásnak nem elsősorban anyagi, hanem emberi okai voltak. Az új vezetőség keresett meg, így nem érzem, hogy gerinctelen lennék. Sőt: Elismerése a korábbi munkámnak.
Nagy a kontraszt Magyarország és Belgium között, mégis a hazamenetel mellett voksolok: Magyarországon is lehet (még) jól élni, ha van korrekt bérezéssel állásod, amit szeretsz is csinálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!