Hol tudom a fönökömet feljelenteni hogy 10-ig nem keptam meg a fizetésemet?
Már kb.1éve ezt csinálja hogy 15-én utal mikor a szerzödésben 10 szerepel!Mindig azzal takarózik hogy ö természetesen elutaltatta!Nagyon unom kit tudok a nyakára küldeni??Ha tudtok linkeljetek oldalt!
Fejér megye
Nagyon köszönöm!
A munkabért - ha munkaviszonyra vonatkozó szabály vagy a felek megállapodása eltérően nem rendelkezik - a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig kell kifizetni. Ha a bérfizetési nap pihenőnapra vagy munkaszüneti napra esik, a munkabért legkésőbb a megelőző munkanapon kell kifizetni.
...
Késedelem idejére a polgári jogi szabályokban meghatározott kamat jár.
-------------------------
A bankokban ennek lehet valamennyi átfutási ideje. Ha ő időben utalja el a pénzed, csak lassan érkezik meg, de te mégis feljelented, akkor még te járhatsz pórul.
Sehol nem tudod feljelenteni. A munkaügyi felügyelet lehet illetékes ilyen ügyben, de jogvesztés történik mikor megérkezik a pénzed a számlára. Ezzel a munkáltatód helyreállította a szerződéses állapotot. A munkaügyi felügyelet akkor avatkozik igazán közre, ha több havi bérelmaradás van.
Persze jelentheted, de azt tudnod kell, hogy névvel kell tanúsítanod a munkaügyi ellenőrzésen a munkáltatóddal szemben, hogy valóban így van. A felügyelőnek lehetősége lesz áttekinteni a nyilvántartásokat, és abból kiderül, hogy mikor is utalt a főnököd. Ha 10-e után, akkor értelemszerűen fog jönni egy határozat, amely el fogja marasztalni a munkáltatót (valószínűleg csak szimpla elmarasztalás lesz, pénzbírság valószínűleg nem), és felszólítja a törvényes teljesítésre.
Te pedig másnap repülsz mondvacsinált, de nem támadható okokkal, úgyhogy utána 15-én sem fogsz fizetést kapni.
Persze nem azt mondom, hogy ne állj ki az igazadért. De öt napos késedelemben van a munkáltatód. Kérd rá a kamatot, amely kb. 100 Ft-nyi összeg. De ennél többet nem igazán tehetsz, mert mindig helyreáll a szerződéses állapot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!