Hogyan lehetne magyar fizetésből elérni a pénzügyi szabadságot?
Számomra a pénzügyi szabadság azt jelenti, hogy nem kell napi 8 órát dolgozni egy munkahelyen, kötötten és reszketni, nehogy kidobjanak. Most a milliárdosokat ne keverjük ide, átlagember szintjén írom.
Aki pénzügyileg független, van egyéb bevételi forrása is, amivel nyilván van munka és teendő, de ha kidobják vagy felmond sincs semmi, mert összehúzza magát és megél az egyéb jövedelméből. Tehát, szabad és bármikor bármit csinálhat. Ha kedve van elmegy munkahelyre, ha nincs, akkor sabbatica-lt tart. Illetve kénye-kedve szerint váltja a munkahelyét, amit éppen szeretne csinálni és nem kell reszketni a megélhetés miatt.
Ezt szerintem el lehet érni az életben egy átlagember számára is, ami nyilván hosszútávon működik. Ezt jelenti a 30-as nyugdíjas is. Mivel ő is dolgozik mellette, jógát tart és fuvarozik külföldre, ha kedve szottyan. Könyve nincs, de előadást tart 2-3 ezerért. Én a cikkeit elolvastam, mert érdekes dolgokat lehet tanulni befektetésről és a puritanizmusról is. Nem gondolom, hogy egy embert kell követni és másolni, hanem sok embert kell olvasni és mindenkinek összeáll egy saját forgatókönyv, amit önmagára tud alkalmazni. Mi jelenleg a szigorúan vett kiadásaink 80-90%-át finanszírozzuk nem munkabérből. Van még fejlődni valónk, de csináljuk tovább. Ha jól mennek a dolgok, akkor még 5 év kell a 100%-hoz, aztán meglátjuk, hogy sikerül-e vagy mikor sikerül.
11:
"Számomra a pénzügyi szabadság azt jelenti, hogy nem kell napi 8 órát dolgozni egy munkahelyen, kötötten és reszketni, nehogy kidobjanak."
Ehhez csak annyi kell, hogy egy szakmunkásnál versenyképesebb tudással kell rendelkezni...
jah.. várj... szakmunkás szintje is elég lenne hozzá...
Nem lehetetlen a dolog, csak nem könnyű.
Amúgy meg nem függ attól, hogy milyen országban dolgozol, mert %alapján működik.
Az egész csak matek.
De a valóságban az emberek nem tudnak semennyit spórolni, így elképzelhetetlen a pleb számára, hogy 10-20 évig visszafogottan éljenek azért, hogy utána megéljenek abból a pénzből.
Nekem részben sikerült. Ingatlan bérbeadások, de mint tudjuk ez nem teljesen passzív. Jelenleg is foglalkozni kell vele. Munkám is van még (mostmár vállalkozás), mert még fiatal vagyok a nyugdíjhoz.
Hasonló ingatlan bummban kezdtem el, mint ami most van. Devizahitellel. Szopacs volt az eleje.
Majdnem elvesztettem mindent és mehettem volna én is gazdasági migránsnak külföldre. Volt ilyen helyzet, mert alig maradt pénz kajára.
A bérbeadások intenzív emelkedése és az átalakitasok húztak ki a kakiból. Ma már 500e körül megélnék minimális munkával (ingatlankezelés).
Menj el értékesítőnek. Ott az átlagbér felett kereshetsz jóval, ha ügyes vagy, amből lehet félre tenni. Éretségivel már lehet. Nem kell egyből vállalkozással kezdeni. Olvass sikerkönyveket, Gondolkozz és gazdagodj, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!