Szlovákia magyarok lakta területeken milyen a megélhetés?
Egy doboz cigi pl 3,10 euro azaz 930ft.
Minimálbér is több.
Ottt legalább dumálhatok magyarul.
Nagyon muszáj lesz szlovákul megtanulnom?
Pl Komárom? Vagy valami hasonló közepesen nagy város?
Tudnátok valami ehez hasonló oldalt ami sk.-ra végződik?
Pl ha gyárban lennék targoncás saját városomban havi 200 max minden sz@r pótlékkal együtt.
Ez szlovákiában legrosszabb helyeken is 850euro lenne (ismerösöm kint dolgozott)
+ magyar állampolgár ként ugye kaphatnék munkát de, hogy állnak ehez az ottani munkaadók?
plusz a magyar okj-s papírokat elfogadják?(fordítással természetesen)
Aki Szlovákiában él kérem írjon rám.
Ja, csak egy nyugat-szlovákiai kistelepülésen annyiért kapsz házat, mint Budapest agglomerációjában :D A keleti végeken meg nekik is ugyanolyan rosszul megy a szekér - Kassa és környéke az ő BAZ / Szabolcs megyéjük.
Egyébként az életvitel napi nyelve a szlovák - szlovákoknak és magyaroknak is. Nyilván ha tudod, hogy az eladónő a pultban magyar, akkor szólhatsz úgy hozzá, de nem hiszem, hogy képzetlen magyar állampolgárként kapkodnának utánad.
Elég nagy a munkaerőhiány én rengeteg hirdetést látok, hogy Szlovákiába keresnek embereket Magyarországról.
Engem Pestről akartak átcsábítani egy pozsonyi SSC-be dolgozni. Pénzügy területen 2 éves tapasztalatomra nettó 1500 euró körüli összeget adtak volna. (most kapok nettó 310 ezret plusz cafeteriát és évi 1 bónuszt).
Persze nem fogadtam el, mert Budapestet nem fogom Pozsonyra lecserélni. :)
Nyugat szlovákiában jó az éltszinvonal én Dunaszerdahelyet ajánlom vagy Komáromot. Dunaszerdahely környéke jóformán teljesen magyar. Az első válaszolónak nincs igaza a szlovakiai magyarok magyarul beszelnek nagyon sok ismerősöm nem is tud szlovákul. Dunaszerdahely környékén bőven elboldogulsz a magyarral.
Viszont nyugaton elég drága az albérlet.
A fizetések átlagban 600-750 euro nettó! Ha találsz egy jobb helyet ahol hajlando vagy kidoglozni a beled akkor kereshetsz 850-900 at is.
Attól függ milyen OKJ, egy gyári operátornak igazabol mindegy.
Szlovákiában a legroszabb helyeken 500 euro körül keresnek ez kb a minimálbér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!