Mikor igényelhetek munkanélküli segélyt, és mennyit?
Sziasztok!
2019.08.25. óta állok folyamatosan munkaviszonyban, szakmunkás minimálbérre vagyok bejelentve (br. 195.000 Ft).
19 éves vagyok, ez a legelső bejelentett munkahelyem, ezelőtt diákmunkán dolgoztam.
Mivel ma 2019.06.04 van, ezért nincsen meg az egy ledolgozott évem sem, ami szerintem szükséges a jogosultság megszerzéséhez. Olvasgattam neten, viszont nem találtam választ arra, hogy 360 napon kell bentlenned a munkahelyen, és végezned kell a munkádat, vagy 360napig kell bejelentve lenned, amiből kb. 250 (52hét x 5nap = 260nap) napot dolgozol?
Ha meglenne a jogosultságom a munkanélküli segélyre, akkor ezzel a bejelentett bruttó bérrel milyen bruttó "segélyre" számíthatnék? Igazából ott szeretném hagyni a jelenlegi munkahelyemet, mert kaptam egy sokkal jobb ajánlatot, viszont ezen a helyen csak napi bejelentővel dolgozhatnék kb. 2-3 hónapig, ameddig be nem jelentenek főállásúként.
Egyáltalán lehet a három hónapot (amit térítenek) egyben igényelni?
Gondoltam, jó lenne egy kis pénz a kocsira, vagy bármire. :D
Jó kis lehetőségnek találom.
Kicsit felre ertettetek. Az autom mar megvan, csak szeretnek rajta egy ket hibat kijavitani. Szakmunkas minimalberre vagyok bejelentve, viszont ez nem azt jelenti, hogy 130ezer forintnyi fizetest kapok, ez csak a bejelentes. A tobbit bejarasi koltsegkent, illetve boritekban adjak, szoval ez sem a legkorrektebb hely. Vendeglatasrol van szo, nem csak nyari szezonra kellenek, egyszeruen emberhiany van ezen a helyen masfel eve :D
Koszonom a segitsegeteket, igazabol amit akartam, megtudtam!
Koszonet a jotanacsokert is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!