Ha június 13-tól kezdek dolgozni akkor mennyi lesz az első fizetésem? (lent a többi)
Hétfőtől-péntekig tartó munka, napi órával. Júniusban összesen ugye 19 munkanap van a Pünkösd miatt. Én abból dolgozom 12 napot.
Tehát akkor bruttó bérem osztva 19-el és beszorozva 12-vel?
De pünkösd fizetett ünnep, azzal nem kell számolni? Mármint akkor 20 munkanappal osztasz, nem?
Olyat is hallottam ahol 21-gyel osztanak mint átlag munkanapszám egy hónapban és a ténylegesen ledolgozott napokkal szorozzák.
Szóval abszolút nem hülyeség a kérdés, annyi féle számítás lehet és mindig kicsit más eredmény jön ki.
Én májusban kezdtem, kíváncsi leszek hogy számolják a tört hónapot. Már csak pár nap és kiderül.
Fix bruttó bért osztják 174 órával. Azt megszorozzák 8 órával (napi bér) és azt megszorozzák annyi nappal, amennyi rész-munkanapod lesz.
Pünkösd addigra elmúlik. Az június 09. és 10-én van.
... vagyis 220 ezer bruttó fizetésnél:
220 000 : 174 óra x 8 óra x 12 nap = bruttó 121.344,- Ft
A 174 órát, amivel osztunk, az MT írja elő, nem a hasunkra ütünk.
Persze van, aki másképp számol, de addig, amíg nem kevesebb eredmény jön ki, mint ami a fenti számítással kijönne, a hatóságot sem izgatja a másfajta számolás. Akkor van gond, ha kevesebb összegre jön ki. :)
(Többet bármikor fizethetsz a dolgozónak, kevesebbet nem, mint ami törvényileg jár)
Nincs 174 óra.
Havibéres dolgozónál a munkanapok számával osztasz, fizetett ünnep nincs. Pont. Haladj a korral és olvass jogszabályt, mielőtt válaszolsz és félrevezetsz valakit, aki segítségért jön ide.
A 174 órát, amivel osztunk, az MT írja elő, nem a hasunkra ütünk.
Hűb+... Hát pont nem.
Többet bármikor fizethetsz a dolgozónak
Remélem, egyszer leveri rajtad a plujsz járulékot a muinkáltató, ha rájön, hogy mit művelsz tudatlanságodban.
4, havibéres dolgozónál mindig annyi nappal osztod a bért, ahány munkanap van egy hónapban. Pont ezért nem jár távolléti díj a fizetett ünnepre.
Órabéresnél azért jár, mert neki kevesebb lenne a bére az ünnep miatt.
A pünkösd fizetett munkanap? :O
Csak, mert akkor korábbi munkakezdest adok meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!