Az EUdiákok-ról kinek mi a tapasztalata?
diákmunkások adózásáról
"A munkáltató az általános szabályok szerint köteles levonni és megfizetni a személyi jövedelemadó-előleget. Az összevont adóalap után fizetendő adó mértéke 16 százalék."
Az elsőt helyesbíteném, 15% az szja.
Diákszövetkezetnél alap esetben 15% szja előleget vonnak le, szövetkezetenként lehet még némi levonás, ezek általában 1-2%-ok maximum. (pl Meló-diáknál havi 500 Ft működési hozzájárulás van, talán a műisznél van 1% biztosítás)
Amúgy nyugodtan hívd fel őket és kérdezd meg.
Megnéztem neked, a 15% szjan kívül havi 250 Ft levonás van biztosításra.
Minden diákunk (2012. július 1-től) Kötelező baleset- és felelősség biztosításban részesül a Generali Providencia Biztosító ZRt-vel kötött szerződésünk értelmében. A biztosítás azokra a napokra érvényes, amikor munkát végzel. Ennek a díja egységesen minden diák számára havonta 250 Ft, függetlenül a ledolgozott órák számától. Ez az összeg a havi fizetésedből kerül levonásra. (Természetesen abban a hónapban, amikor nem dolgozol az Eu-Diákoknál, nincs biztosítási díjad.)
15% szja-t minden szovetkezetnel levonnak, illetve mindegyiknel van valamennyi hozzajarulas, ez valtozo, par ezer forint.
A munkaltatok nem a szovetkezettol fuggnek, viszont az Eudiakoknal dolgozo hr-esek (vagy mik) szeretnek telefonon zaklatni, munkakat radtukmalni. Ez nekem sosem volt szimpatikus, ha munkat akarok vallalni, akkor majd en jelentkezem arra, ami nekem tetszik.
Két évig dolgoztam rajtuk keresztül, nagyon korrektek és megbízhatóak, mind a koordinátorok, mind az ügyfélszolgálatos lányok a pultban. De tényleg, én ilyen rendes, megbízható és gyors diákszövetkezettel azelőtt sosem dolgoztam, pedig előtte tagja voltam az összes nagyobb szövinek (Meló-Diák, Multi Job, Fürge Diák). Mint írták előttem, a havi béredből csak 250 ft-ot vonnak le balesetbiztosítási díjként, szövetkezeti hozzájárulást ők nem vonnak (megjegyzés: a Fürge Diák a nettó béred 1,5%-át vonja szövetkezeti hozzájárulásként).
A kifizetés az minden hónap 8.-a és 18.-a között zajlik. De általában 15.-ig bezárólag kifizetnek (vígaszul: rengeteg szövetkezet kitolja a kifizetést 15.-ig:).
Én tényleg csak ajánlani tudom őket, mivel tényleg a legjobb diákszövetkezetről beszélünk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!