Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit jelent a bruttó fizetés?

Mit jelent a bruttó fizetés?

Figyelt kérdés
Nem vagyok biztos a jelentésben,ha jól gondolom,az hogy levonják belőle az adót?
2019. máj. 27. 18:23
 1/8 anonim ***** válasza:
60%
2019. máj. 27. 18:26
 2/8 anonim ***** válasza:
30%
Igen, ilyen olyan adót vonnak le belőle. Nagyjából 33%-ot összesen, de ez változó hogy kinek mennyi, de ezzel lehet számolni.
2019. máj. 27. 18:31
 3/8 anonim ***** válasza:
51%
Bruttó az az összeg, amit te sosem fogsz látni. A bankszámládra a nettót utalják el.
2019. máj. 27. 19:03
 4/8 anonim ***** válasza:
39%
Egy ideig hogy is modjam, szóval nem túl értelmes 350 főnek szmfejtettem a bérét, mindennapos kérdés volt ez. Nekik szíktam mondani, hogy bírnátok a bruttót a borítékba? Nettót nektek :D
2019. máj. 27. 19:11
 5/8 anonim ***** válasza:
39%
Bruttó amit a munkaadó fizet azért, hogy alkalmaz, nettó amit te ebből munkabérben megkapsz. Vagyis ez nem teljesen igaz, mert Magyarország azon ritka országok közé tartozik, ahol már a szuperbruttó intézményét is feltalálták, de ezzel felesleges bonyolítani a terminológiát - elég ezt a kettőt megkülönböztetni.
2019. máj. 27. 20:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Ilyen kaliberű kérdéseket miért nem anyukádtól kérdezted meg? Beszélgessél vele is néha!
2019. máj. 28. 05:57
 7/8 anonim ***** válasza:
38%

A bruttó bér azt jelenti, hogy ebből az összegből még levonják a szociális hozzájárulási adót, a

szakképzési hozzájárulást, munkaerő-piaci járulékot (1,5%), egészségbiztosítási járulékot, nyugdíjjárulékot (10%) és a személyi jövedelemadót (SZJA).

Ezeket te fizeted a béredből, de ha alkalmazott vagy egy normális cégnél akkor ők megcsinálják helyetted, szóval ezzel nem kell bajlódnod.

Ha nem vagy jogosult semmilyen kedvezményre akkor a bruttó béred nagyj-ból 66,5%-át kapod kézhesz, ez lesz a nettó fizetés.

DE! A bruttó béren felül a munkáltatód még fizet egyéb költségeket utánad a "kedves" állambácsinak, ez a szuperbruttó. Magyarán a jól megadóztatott béreket (bruttó bért) még egyszer megadóztatja.

És akkor csodálkozunk, hogy miért extrém alacsonyak a bérek itthon.

Az EU-n belül talán a Románoknál és a Bulgároknál alacsonyabbak csak a bérek. Nem kell itt csodálkozni...

2019. máj. 28. 06:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Én a kezdő betűkhöz verset írtam így jegyeztem meg:

Bruttó b**ameg nem kapom meg

Nettó: nesze semmi fogd meg jól

2019. máj. 28. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!