Internetes kereskedéshez keresek alkalmazottat (fényképezés, termékek feltöltése, adatlapok kitöltése), milyen néven hirdessem? (Titkárnő, irodai ügyintéző, kereskedelmi alkalmazott? ) És mennyi lenne a reális fizetés?
Már meghirdettem "titkárnő, irodai asszisztens néven", volt is pár jelentkező - Édes Istenem, volt aki azt hitte csak kávét kell főzni, meg telefonálgatni... de "sok számítógépes munkára" nem gondoltak.
Én alapvetően abból indultam ki, hogy a Vaterán van 2 millió felhasználó, és a többségük unatkozó anyuka, nem pedig egyetemet végzett számítógépzseni...
Az is kiakasztott, hogy próbaidőn 1 nap alatt 8 órában 40-60 db egyszerűbb terméket (könyv, bögre, dísztárgy) töltöttek fel (én kb. 200 db-ra gondoltam).
A fizetésigény változó volt, átlag nettó 800-1000 Ft/óra, alapvetően nem is érdekelne, ha óránként nem 5-7 db terméket raknának fel.
Mert otthon nem tudnak az emberek dolgozni :)
Próbáltam több emberrel, több munkakörben, soha egyik sem vált be - otthon az ember pár órával tovább alszik... van más dolga... közbejön ez az...
Pl. Réz tárgyakat adtam ki otthoni munkára, polírozásról volt szó, nem lett belőle semmi. Termékfeltöltésre is adtam ki cuccokat, papírrégiségekkel, mint pl. képeslap próbáltuk ki (az a legegyszerűbb), még 30 darabot sem töltött fel az illető.
Arról nem is beszélve hogy van amit nem kaptam vissza...
Termékfeltöltésnél nincs materiális áru, ami elveszhet. Amúgy pedig sokan tudnak otthonról dolgozni, csak nem a megfelelő embereket találtad meg.
De te tudod. A te pénzed.
Minek adnál fizetést, ha te olyan zseniális feltöltő vagy.
Szubjektív, nem a kérdéshez tartozó, nem releváns: az a jó kibanráló isten óvjon az ilyen főnöktől!
Nem mellesleg megjegyezném, ha a feladat csak kész szöveg másolása, kész, módosítást nem igénylő képek féltöltése automatizálható pl. xml fájl használatával.
A Vaterát eddig nem írtad, csak úgy, hogy ott látsz unatkozó kismamákat.
Azt nem tudom, hogy az az oldal támogatja-e a tömeges feltöltést, de kézzel nem megy gyorsabban, mint ahogyan teljesítettek a jelentkezők, azaz a napi 40-60 db.
Én az első napon felmondanék neked, mert a hozzáállásod nagyon megalázó. Robotoknak tekinted az embert.
"Termékfeltöltésnél nincs materiális áru, ami elveszhet." - Mikor odaadtam a csajnak 200 db régi képeslapot, hogy holnapra tegye fel, csak 30-at tett fel, és csak 180-at kaptam vissza...
"Minek adnál fizetést, ha te olyan zseniális feltöltő vagy." - Nem vagyok az, nem tudok gépelni :) Nekem meg kell írni a számlát, kitölteni a feladóvevényt és becsomagolni az árút, elvinni postára...
"Nem mellesleg megjegyezném, ha a feladat csak kész szöveg másolása, kész, módosítást nem igénylő képek féltöltése automatizálható pl. xml fájl használatával." - Nem vagyok otthon a számítástechnikában, de leginkább csak pár szót kell átírni (pl. könyvnél a kiadási évet vagy a súlyt).
"Én az első napon felmondanék neked, mert a hozzáállásod nagyon megalázó. Robotoknak tekinted az embert." - Nem vagyunk egyformák, van akinek tetszik az ilyen munka, hogy egy fűtött irodában csak a számítógép előtt kell ülni, zenét hallgatni, és nem kell ügyfelekkel foglalkozni...
"Mikor odaadtam a csajnak 200 db régi képeslapot, hogy holnapra tegye fel, csak 30-at tett fel, és csak 180-at kaptam vissza..."
Megoldható: felveszel egy diákot fix időre, beszkenneli az összes képeslapot, és a termékfeltöltőknek már csak a képekkel kell dolgozniuk.
"Nekem meg kell írni a számlát, kitölteni a feladóvevényt és becsomagolni az árút, elvinni postára..."
Miért nem erre veszel fel embert? Abszolút kiszervezhető babramunka. Szerintem sokkal fontosabb, hogy a termékek megfelelő minőségben legyenek fent a webáruházban.
"van akinek tetszik az ilyen munka, hogy egy fűtött irodában csak a számítógép előtt kell ülni, zenét hallgatni, és nem kell ügyfelekkel foglalkozni..."
Szerintem nem a fizikai munkakörülményekre utalt az illető.
"2004-es számítógép, alap internet."
Tehát van egy 14 éves géped meg egy alap interneted - de a dolgozótól elvárod, hogy nagysebességű legyen... :-)
Te 110 terméket tudsz feltölteni 8 óra alatt, de a szakképzetlen dolgozó ("unatkozó" kismama) tudjon majdnem duplaannyit.
Tudod, ez egy kicsit olyan, mint amikor metróvezető voltam, az irodában az íróasztalnál ülő emberek készítettek egy menetrendet, amit nem lehetett betartani. Kemény követelmények, régi, öreg vezetőknek sem igazán sikerült - elvégre az utast mégsem zárhatja oda a menetrend érdekében -, aztán szépen elkezdtek kilépni az emberek. Akkora emberhiány lett, hogy be kellett segíteniük "külsősöknek" (vezetői engedéllyel rendelkező irodistáknak), és ekkor kiderült, hogy aki készítette a menetrendet, NEM TUDTA BETARTANI A SAJÁT MENETRENDJÉT!!!
Na erről ennyit: egyszerűen irreális az elvárásod.
Mint írtam, én a 2004-es gépemmel és alap nettel 110 db-ot tudtam feltölteni 8 óra alatt - ahogy azt is írtam, MÁR VAN NORMÁLIS GÉP, NORMÁLIS NET (2 éves VAIO laptop, nincs túlterhelve adatokkal).
Nem magas az elvárás, aki tud gépelni (10 ujjas vakírás), simán meg tudja csinálni a 200 db-ot. (Az unatkozó kismama nem ebbe a kategóriába tartozik, de a Vaterán is vannak komolyabb kereskedők.)
Nem feltétlenül az elvárás magas - egyszerűen vannak emberek, akik alkalmatlanok bármilyen munkára, az a fajta, aki már reggel azt várja, hogy végre teljen le már az a 8 óra...
Én is dolgoztam régen vállalkozónak, építőiparban, amikor rájött, hogy mindent én csinálok (míg a többiek cigiznek, pihennek, vagy "á, azt majd holnap"), na addig én csináltam, aminek az lett az eredménye, hogy dupla annyi fizetést kaptam, a többieket meg kirúgta, akik persze utáltak, mert magasra tettem a mércét...
Azok az emberek azóta is tengődnek, szerencsétlenkednek, nekem meg van egy jól menő vállalkozásom, és ez csak amolyan mellékes lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!