Munkahelyeken azért van sok gyűlölet mert az emberek többsége nem szereti a munkáját?
Ugye az köztudott hogy van az emberek mondjuk 10%-a akinek hobbiból lett a munkája és elmondásuk szerint élvezettel dolgoznak.
De van a nagy többség aki a "meg kell élni valamiből" miatt dolgozik. Ők amint felkelnek reggel már számolják vissza a perceket hogy mikor lehet végre hazamenni, éjszaka a nyugdíjas évekről álmodnak vagy hogy megnyerik a lottót.
Na most ugye egy ilyen beszűkült és nyomasztó tudatállapotban dolgozni erős stresszel jár ami miatt minden akár apró probléma, máshogyan gondolkodó munkatárs, megoldandó feladat, az nem szakmai kihívás hanem: "na már megint engem akarnak megszo**tni" helyzetté válik.
Nem ez okozza a sok munkahelyi gyűlöletet?
Munkahelye válogatja.
Én imádtam a munkahelyem. Annyira hogy szabira sem akartam elmenni.
Aztán amióta 2 ember munkáját kell végezni egy pénzért és értékesítési cél lett, amikor ugye a főnök kapja a milliókat mi meg a tízezreket, már nem buli.
Így szopatom magam, ámbár még szeretek az emberekkel foglalkozni - ők is szeretnek engem - de a főnöki oldal megkeseríti. Még azért maradtam mert szeretnek az ügyfelek és nehezen váltok.
Igen, ezek mind frusztrációból fakadnak és őszintén mondom hogy magyar sajátosság is.
Több multinál is dolgoztam szellemi munkában, ott is megy a fúrás, klikkesedés, de nem olyan vészes. Mióta átigazoltam egy magyar nagyvállalathoz, na atya úr isten, itt aztán úgy megy a gyűlölet, mocskolódás mint a franc. Igyekszem is épp visszaváltani - a legtöbb kollégám aki nemzetközi cégtől jött újabban, már le is lépett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!