Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkahelyeken azért van sok...

Munkahelyeken azért van sok gyűlölet mert az emberek többsége nem szereti a munkáját?

Figyelt kérdés

Ugye az köztudott hogy van az emberek mondjuk 10%-a akinek hobbiból lett a munkája és elmondásuk szerint élvezettel dolgoznak.

De van a nagy többség aki a "meg kell élni valamiből" miatt dolgozik. Ők amint felkelnek reggel már számolják vissza a perceket hogy mikor lehet végre hazamenni, éjszaka a nyugdíjas évekről álmodnak vagy hogy megnyerik a lottót.

Na most ugye egy ilyen beszűkült és nyomasztó tudatállapotban dolgozni erős stresszel jár ami miatt minden akár apró probléma, máshogyan gondolkodó munkatárs, megoldandó feladat, az nem szakmai kihívás hanem: "na már megint engem akarnak megszo**tni" helyzetté válik.

Nem ez okozza a sok munkahelyi gyűlöletet?

2019. máj. 19. 17:40
 1/4 anonim ***** válasza:
82%

Munkahelye válogatja.

Én imádtam a munkahelyem. Annyira hogy szabira sem akartam elmenni.

Aztán amióta 2 ember munkáját kell végezni egy pénzért és értékesítési cél lett, amikor ugye a főnök kapja a milliókat mi meg a tízezreket, már nem buli.

Így szopatom magam, ámbár még szeretek az emberekkel foglalkozni - ők is szeretnek engem - de a főnöki oldal megkeseríti. Még azért maradtam mert szeretnek az ügyfelek és nehezen váltok.

2019. máj. 19. 17:44
 2/4 anonim ***** válasza:
76%

Igen, ezek mind frusztrációból fakadnak és őszintén mondom hogy magyar sajátosság is.

Több multinál is dolgoztam szellemi munkában, ott is megy a fúrás, klikkesedés, de nem olyan vészes. Mióta átigazoltam egy magyar nagyvállalathoz, na atya úr isten, itt aztán úgy megy a gyűlölet, mocskolódás mint a franc. Igyekszem is épp visszaváltani - a legtöbb kollégám aki nemzetközi cégtől jött újabban, már le is lépett.

2019. máj. 19. 18:57
 3/4 anonim ***** válasza:
91%
Ez az egyik. A másik meg az irigység. Ha nőkkel dolgozol együtt, az valami rémes. Kinek milyen pasija van, ki hogy öltözködik, miért ekkora a melle, vajon szilikon, stb. Szerintem is magyar sajátosság, a szomszéd fűje mindig zöldebb dolog.
2019. máj. 19. 19:20
 4/4 anonim ***** válasza:
58%
nem tudom még nem dolgoztam ilyen helyen
2019. máj. 20. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!