Hogyan álljak neki étel házhozszállítás?
Szeretnék ételkiszállítással foglalkozó weboldalt létrehozni. Mind az ételt előkészítését, mind a kiszállítását (weboldal tervezés, szórólap, keresőoptimalizációt mind megoldom magamtól).
Kérdés az, hogy milyen jogi háttere van ennek az itthon főzőcskézgetésnek.
"Ha itthon csinálom, akkor be se jöhetnek"
Tévedsz: az ételkiszállítást, előállítást - de egyébként a weboldalon való árusítást is - csak vállalkozás keretében lehet csinálni, márpedig akkor a vállalkozás székhelye/telephelye a konyhád lenne (már ha lehetne). Ettől a pillanattól fogva viszont a konyha nem a Te magántulajdonod, hanem a vállalkozás telephelye, amit bármikor hatóságilag ellenőrizhetnek.
De én is úgy tudom, hogy otthon eleve nem lehetne: nagyon komoly HACCP, NÉBIH előírások vannak.
:-) sokszorosa lenne a bírság anbak amiből szabalyosan elindíthatnád akár otthonról is, de nem abbol a konyhából ahol a csalad is főz, ha le tudod határolni a helyiségeket.
Ha nem szállítasz ki akkor meg tud működni a lakás étterem és falusi vendég asztal is a saját lakásod konyhájával is.
De ettol függetlenül Nebih külön engedély mindhez kell
Ne oktassátok már ki a kérdezőt! Ő igazi prolimagyar, a Kádár rendszer gyermeke, megoldja ő okosba', most írta, hogy a tehén s*ggén is megtalálja a kiskaput.
Sok sikert, arany komám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!