Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet kezdeni angol...

Mit lehet kezdeni angol szakos bölcsész diplomával manapság?

Figyelt kérdés
igazából, fordítással szeretnék foglalkozni, de sehol sem találtam ezzel kapcsolatos álláshirdetést. mi más lehetőségem van (ha van egyáltalán), ha nincs semmilyen más képzettségem?
2010. júl. 6. 15:28
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

én is angol szakon végeztem, de tanár vagyok.

te nem taníthatsz angolt?

a fordításhoz egyébként külön végzettség kell.

2010. júl. 6. 15:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik barátnőm angol szakos bölcsészként végzett. Nem szeretett volna tanítani. Ő most multinál dolgozik könyvelőként, angolul tartja a kapcsolatot a szállítókkal, ha problémás a számla.

Hozzáteszem nem arra a fajta könyvelésre kell gondolni, amihez mérlegképes könyvelői végzettség kell.

2010. júl. 6. 16:01
 3/9 anonim ***** válasza:
50%

Taníts (ha van tanári képesítésed is hozzá) magánban!

Suliban nehéz manapság munkát kapni, nem is fizet hűdejól.

Fordításhoz még el kell végezned külön fordítósulit, az egy külön szakma.

Esetleg elvégezhetnél nyelvvizsgáztató képzéseket (bár szerintem ahhoz meg tanítási tapasztalatot kell igazolnod.)

(Ha gyorstalpalón belevágnál egy tanárképzésbe, az IH-nak van CELTA tanfolyama...)

Sajnálom, de sok jóval nem fogunk tudni kecsegtetni, itt sok olyan van, akinek több plusz képzettsége van az angol szak mellett, mégsem talál munkát. Rohadt időket élünk.

2010. júl. 6. 21:13
 4/9 anonim ***** válasza:
22%

A diplomával semmit, túl kemény papírból van.

A tudásodat cserébe, bárhol használhatod, szinte nincs olyan munka, ahol ne lehetnél jobb attól, hogy az angol nyelvet kvázi anyanyelvi szinten kezeled.

Azért egy kérdést tegyél fel magadnak. Azért szeretnél fordítással foglalkozni, mert ellenállhatatlan vágyat érzel rá, vagy csak azért mert kézenfekvő ötletnek tűnik?

2010. júl. 6. 23:43
 5/9 anonim ***** válasza:
50%

nyelvtanárként simán lehet munkát kapni. iskolákban, nyelviskolákban, és cégeknél is keresnek nyelvtanárokat.

én még utolsó éves voltam, mikor elkezdtem angolt tanítani óraadóként, félévkor egy máikban is alkalmaztak. végül a másodikban maradtam teljes állásúként, mert jöbb volt a légkör. azóta is megkerestek több ajánlattal, de maradok ebben a suliban. hogy nem jó a fizetés, az biztos. viszont imádok tanítani. úgy gondolom pár évig még tanítok, utána pedig biztos angol tudás birtokában irány külföld, mert itt enyni fizuból nem lehet megélni.

kérdező! esetleg külföld?

2010. júl. 7. 08:20
 6/9 anonim ***** válasza:
22%

nézegesd néha ezt az oldalt, állítólag nemsokára lesz magyar anyanyelvűeknek is. nem kell külön fordítói diploma, csak egyetemi végzettség, vizsgával mérik, hogy tudsz-e jól fordítani. de próbálhatod a gyakornoki részét is, arra már most is jelentkezhetsz. igaz kell hozzá egy másik nyelv legalább középszintű ismerete, de ez nyilván a diplomához is kellett.

[link]

2010. júl. 7. 10:47
 7/9 A kérdező kommentje:

hát, nem, nem kellett másik nyelv. még középsuliban tanultam franciául, de valahogy nem fekszik. általánosban pedig 6 évig németül, de utálom, és már el is felejtettem...

köszönöm a válaszokat!

az a legnagyobb problémám, hogy már 24 éves vagyok, és rohadtul nincs kedvem most tovább tanulni, pénzt akarok keresni, saját lábamra állni... aztán majd később, esetleg, ha lesz kedvem hozzá, szerezni még 1 diplomát v szakmát v vmi.

2010. júl. 7. 13:52
 8/9 A kérdező kommentje:

ja, és igen, szeretek fordítani. jártam műfordító tanfolyamra, legszívesebben azt csinálnám, de ahhoz számlaképesnek kell lenni, vagyis vállalkozónak, amihez sok pénz kell :S

tanítani nem akarok.

2010. júl. 7. 14:05
 9/9 anonim ***** válasza:

13:52 és 14:05

"pénzt akarok keresni, saját lábamra állni..."

"szeretek fordítani (...), legszívesebben azt csinálnám(...) tanítani nem akarok."

Ebben az esetben az a javaslatom, hogy döntsd el, mit szeretnél. Mindennek ára van.

Ha elsősorban pénzt szeretnél keresni, akkor nem feltétlenül azt kell tenned, amit szeretnél, hanem amiért megfizetnek.

Ha az a legfontosabb, hogy azt csináld, amit szeretsz, akkor vagy mondj le a pénzről; vagy fogadd el, hogy mellette valami mást is kell csinálnod, amiből pénzed van, vagy hozz létre saját vállalkozást, amiben te azzal foglalkozol, amit szeretnél, és pénzt is csinálsz vele, de akkor a kockázatot is vállald.

Sokmindent csinálhatsz, de mindennek ára van. Arra az egyre ne várj, hogy megkeresnek azzal, hogy csináld azt, amit szeretsz, és még jól meg is fizetnek érte. Előfordulhat, de addig is élned kell valahogy :)

2010. júl. 8. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!