Tudnátok nekem mondani benzinkút csalásokat?
A legrosszabb az, hogy néznek neked olajszintet. A frissen járt motornál. Biztos, hogy alacsony lesz, rátöltenek, ezzel igazából túltöltik, ami meg káros lehet a motornak.
Sorolom amikkel találkoztam:
-elhajtasz fizetés nélkül
-letiltott kártyával "fizetsz"
-megígéred visszajössz később fizetni, de "elfelejted"
-tankolsz majd kevesebbet mondasz
-magadnak tankolsz, pl. dieselesbe benzint, majd a kutast hibáztatod
-fizetésnél 40-50Ft-al kevesebbet adsz, majd hozod a következő alkalommal...
-ablakmosóba töltöd magadnak a motorolajat, majd a kutast hibáztatod
-őrjöngesz, hogy 10 000-ből adtak vissza 20e helyett, a felvételen viszont látszik 10e volt :)
-megeszed a csokit, csipszet, stb. és "elfelejted" kifizetni
-nem húzod le magad után a WC-t, majd panaszkodsz a körülmények miatt
-a kútnak támaszkodva vizelsz, majd őrjöngesz, hogy meglestek pisilés közben
-előző kakilással WTF ráadásul évente 2-3 alkalommal
-vásárolsz 100 000Ft értékben a kártyáddal, majd fizetés után reklamálsz és visszakéred a termék árát = neked ingyenes készpénzfelvétel, nekünk meg levonás
-beleszarsz a csapba és panaszkönyvbe irkálsz utána
-őrjöngesz, hogy a 15Ft-os bonbon vásárlásánál nem tudunk 20 000-esből visszaadni 5Ft-ot
-első 2 bonbonnál meglepődsz a visszajáron, a 3-adiknál meg őrjöngesz, hogy nincs elég apró a kasszában, neked jár az a bonbon
-megetted a 3-adikat is szeretnél kapásból még 1 ingyen bonbont elfogyasztani, szóvá teszik, hogy ez nem OK őrjöngesz, hogy lehúz a kutas
-kéred töltsünk rá az ablakmosódra, de nem akarod fizetni, mert nem ment bele az egész üveg és követeled hozzunk egy teli üveg ablakmosót
-ki van írva csak Ft-ot fogadunk el, de az eurót te 400-ért szeretnéd nekünk eladni, mivel nem jön be neked jár az ingyen tankolás
Mindjárt ránézek a cikkre és megmondom mi működhet belőle :)
Mi az a "leadó"??? Lehet velem van a gond, de még nem hallottam róla.
„Akasztás” WTF a számlán rajta van a mennyiség, egységár és a végösszeg, tehát mesevilágon kívül máshol ez nem életszerű :)
Mellesleg ugyan ezt a történetet már olvastam 2010,2012,2014,2015,2017-ben is a nevet cserélgetik Ági, Laci, Évi, Marcsi, stb.
„Kannázás” működik, de nem a leírtak szerint :)
A cégek csinálják költségoptimalizálásra + kamionosok + polgármesterek (még számlát is szereznek, volt aki a kukából vadászta) + de láttam olyan tinit, aki a családi kocsit tankolta így és csinált magának zsebpénzt!
Maguk tankolnak kannába, majd eladják a kutasoknak. Mivel rohadt nehéz eladni, főleg 30-50-70Ft-al véve a piaci ár alatt ezért saját járműbe vettük csak. Nekem benzines van, eladók meg gázolajosok esetek 99,9%-ban, 1 év alatt 25 litert tudtam venni, spórolás 1400Ft!
„Kártyázás” álomország tengerpartján játékok közt él...
“Olajozás” Nem értem!
Miért üzlet az a kutasnak, ha számlán eladja a jót gazdagítva a kutat, majd a saját pénzén vett olcsó olajjal utánatölt?
„Plusz egy tétel” a számlát automatikusan adja a kutas, amire az újságíró gondolt anno 2010-ben az az áfás számla, azt szokták megkérdezni a kutasok :)
„Rossz visszaadás” hahaha én is adtam vissza 20 000-ből, mikor 5000-essel fizettek, 2-en szóltak, nagy mákom volt, de besz***ptam egy alkalommal 10 000-t adott és 20 000-ből adtam vissza NEM SZÓLT!
Ami viszont napi 10-15 alkalommal előfordul, hogy az ügyfél őrjöng, hogy rosszul kapott vissza a kamerán meg látszik, hogy NEM, csak két alkalommal kértek elnézést!
A cikknek lehet igazság "alapja" pl. én a saját anyámnak 10e-ből adtam mikor 20e-el fizetett és ő csak otthon én meg zárásnál vettem észre.
Ilyenkor mi van megloptam anyámat???
„Tiltólista” nah bumm lebuktunk, ez tényleg létezik és minden ügyfélre vonatkozik!
Egy régebbi cikk alatt megtaláltam egy régi hozzászólásomat:
Szegény szerző csak sajnálni tudom, biztos fogyatékos a kis drága
1. “A mintegy 20 autós körében végzett, nyilván kevéssé reprezentatív”—egyáltalán nem reprezentatív lenne a helyes megfogalmazás! Másrészről a szerző/kreator/kitalátor/költő/élénk fantáziájú személy valószínűleg 20 autóst arról kérdezett meg önök szerint hogyan lehetne csalni benzinkutakon? Majd egy rosszul megfogalmazott kérdés alapján írt az autósok tapasztalatairól
2. “Alapeset a hibás visszaadás, melynek előnye, hogy a pénztáros önállóan, mindenféle összjáték, egyeztetés nélkül tudja kivitelezni. “—a pénztárgéptől függően a kapott összeget is képes feltüntetni ebből levonva a fizetendő összeget = visszajáró Ft, ezt az eladó leszámolja a “kedves, nagylelkű” ügyfélnek, ha a “költő??? úrnak” ezt felfogni megterhelő feladat csak sajnálni tudom!
Sokkal jellemzőbb, mikor 10 009 Ft-os számla esetén felháborodik az ügyfél mikor kéri tőle az ember a maradék 9Ft-ot is, ilyenkor szokott előkerülni a panaszkönyv a többet ide nem jövök szöveg, követelik a telefont és a főnökség elérhetőségét telefonálási célra természetesen az én saját mobilomat nézik ki maguknak, majd felháborodva őrjöngve kiabálnak mikor nem vagyok hajlandó átadni a saját telefonomat, hiába bunkó egy kutas vagyok. Hétköznapi emberekkel ilyen gondom még nem volt, viszont öltönyös elviekben iskolázott urak hölgyek esetében heti rendszerességről beszélhetünk. ( Nem rosszindulatból írom, nem szeretnék félreértéseket generálni. Itt megjegyzem 2 diplomás vagyok, aki kúton dolgozik. ) Az ilyen emberek jó ha 10 perc után kiizzadnak magukból 5Ft-ot a maradék 4 meg ugyebár lejön a borravalós bödönből a nap végén. Volt már híres focista is aki a 30 000-es számlát 1 dedikált fotóval próbálta letudni, nem járt sikerrel!
3. “Kevéssé érthető, de egy mai tankoláskor legtöbbször bevetendő 20 ezer forintos címletre elképesztően nagy összegként tudnak nézni − amiből nehéz visszaadni.”—a kasszában adott összegnél több nem lehet! Ennek értéke kutanként más, a többi a pénzledobóba kerül. 20 000-ből igenis nehéz visszaadni hiszen 50 000 lehet maximálisan a kasszában, tudom bonyolult megterhelő feladat a szerző úrnak 50 000/20 000=2,5 , tehát a 3adik ügyfél, aki a gömbölyű rágóját szeretné kifizetni elég nagy feladat elé állít minket. Nem viccelek nem ritka a 10-15Ft-os tételt 20 000-el fizetni akarok száma, ők kimondottan arra játszanak, hogy nem vagyunk képesek visszaadni a rágót már rágják, a 30Ft-os bonbont éppen magukba gyömöszölik! Tehát a szitu adott 20 000Ft-ot nem vehetem el ezért felakasztanának, így marad a nyelés jó étvágyat kívánunk a kedves vásárlónak, aki van olyan pofátlan sajnos erre is volt példa (gazdag, öltönyös típus) ráveti magát a következő bonbonra
Igen lehetne mondani felkel váltatni valahol a 20 000-est, ügyfél viszi el, akkor az nem jön vissza! Volt olyan ügyfél akinek a tálcája minimum 500 000-tól duzzadt csupa 20 000-es, nos ezen rászoruló ember a 19 955-os számlánál mikor nem tudtunk neki visszaadni: felháborodás, panaszkönyv stb, amiért nem tudunk visszaadni, fenyegetés feljelent minket a rendőrségen, leakarjuk húzni, megakarjuk lopni! Látja, hogy van 1000-es a kasszában, mi az hogy így lehúzzuk, szabályosan csápolt az 1000Ft-ért, neki az jár 45Ft-os visszajáró összeg , ha nincs apró kéri az 1000-est addig ő innen nem megy el! Végül mondtuk neki vásárolja le csokira gondoltuk megeszik 2db bonbont, de nem ragaszkodott a milkához, hát akkor vigye azt csak ne lássuk szegény éhező képét —érdekes dolog olyanok akikről tudjuk éppen hogy csak megélnek, még nálunk is rosszabbul élnek keresnek, bár ez a kutas 324Ft-ra kijövő nettó órabér amit mi kapunk havi 240 órára kilehet számolni mennyire jön ki, és még ezt is sokan irigylik tőlünk a hozzászólok közül
Visszakanyarodva az eredeti témához, pénzváltás visszaadás a kút 6km-es közelében nincs bolt/kocsma/éterem/posta/pénzváltó 1 emberes műszak esetén bekel csukni a kutat, vagy várni a megváltó kispénzű szegény emberekre akik 1000-2000-3000Ft-okért tankolnak, szinte mindig adnak 10-20Ft-ot és mindig udvariasan viselkednek, sőt még a WC-ét is lehúzzák maguk után, lehet nevetni, de tény sokan a korábban említett rétegből erre sem képesek, tisztelet a kivételnek
Pénzváltás 2 ember esetén 10 000-es visszaadásnál hasznos elv+30 000 maradjon a kasszában előírás nálunk nem tudom másnál hogy van ez, ilyen dolgokat érdemes lett volna a szerzőnek megérdeklődnie, bár lehet hogy szegénynek ez volt az első munkája, így viszont elkel nézni neki a rengeteg bakit, értelmetlen hablatyot, logikátlan érvelést, elírásokat amit elkövet, bár a mai világban nem kizárható az sem hogy valakinek a valakije, ki tudja? Megint csak elkalandoztam kicsit, visszakanyarodva a témához 6km oda 6 vissza a gyengébb képességekkel megáldott szerző úr kedvéért 12km! 100km-en 6-7-8-9-stb litert fogyasztó autó esetén mindenki kiszámolhatja mennyibe kerül saját pénzen elmenni felváltani a 20 000-est, az a legviccesebb mikor az 5-odik helyen sem tudnak megbirkózni 20 000-el
4. “Tankolás után érdemes megjegyezni a konkrét összeget, hogy mennyiért töltöttünk autónkba – ugyanis a számlázási rendszerbe nyúlással vagy az újratöltési időkorláton belüli kannába töltéssel rövidíthetnek meg a kutasok. “— ha ezt sem vagy képes megjegyezni, elnézést ha ezt sem képes megjegyezni, akkor írja le, kisembernek sikerül nagyok meg ugrálnak: miért a 2 es kutat ütötte be? miért 19 000-et számláz miért nem 7200-at ő direkt megnézte a 4-esről tankolt E85-öt Válasz a 4-esen csak diesel van, és az ön autója a 2 esnél parkol és csak ott van etanol, de mintha falba ütköznék észérvek, megsemmisültek a darálóban cserében megkapom ő könyvelő főiskolai végzettségű világ járt ember több nyelven beszél stb Gondoltam beszállok a játékba én is, ha magyarul nem értjük meg egymást angolul kezdtem neki magyarázni kollégám bepróbálkozott némettel, de egyik nyelv sem tartozott az ő általa beszélt nyelvek közé, nem mondhatja senki mi nem próbáltunk meg szót érteni vele. A történetnek a 4-es kútról időközben beérkező vetett véget, aki történetesen a főnökünk volt, hát ő sem akarta kifizetni a vendég tankolását 🙂
5. “4000 helyett csak 3000 forintért csorgatott egy töltőállomás dolgozója, a számlán pedig 4000 szerepelt”— 30-40 éve még lehetséges lehetett, de akkor inkább pár Ft-ról kéne beszélni. A mai számlákon ugyebár szerepel az üzemanyag fajtája, mennyisége, és a fizetendő összeg. Ez alapján aki 4000-et fizet 3000-es számla láttán az bolond(szerző úr), vagy 1 nagyvonalú úriember 🙂
Tovább nem kommentálom ezt a kritikán aluli förmedvényt, természetesen nem azért mert a fennmaradó részben az értelem kicsiny szikráját is felfedeztem, vagy ne lenne benne több értelmetlen, logikátlan elírás, csupán nem szeretném lerombolni a szerző úr Katona Mátyás önbecsülését, továbbá földbe döngölni teljes művét. Mindenki számára nyilvánvaló K.M. korai, életének feltehetően 1. -2.-ik cikkéről lehet szó, tehát a fejlődés lehetősége adott, reméljük a legjobbakat
Üdvözlettel: egy kutas
Kedves 3-as és 5 ös válaszoló
a vásárlók viselkedését nagyon jól megfogalmaztátok és ezzel 1000%-ban teljesen egyet értek barátaim
de a kérdés nem ez volt
azt kérdeztem KUTAS milyen csalásokat tud elkövetni hogy több pénze legyen?
az eddigi válaszokat köszönöm
Ahogy írtam:
1. A vásárló által a kukába dobott számlákat megveszik a polgármesterek és a vállalkozók
2. A teherautósoktól, de főként a tiniktől a családi járgányba tankolandó üzemanyagot megveszed és beletöltöd a saját járművedbe, ezáltal spórolsz
Kedves kérdező milyen csalásokat csinálsz?
Bejöttek a számításaid?
Szerintem nem értitek. Én is hallottam pl. azt, hogy ne engedd, hogy a kutas tankolja meg a kocsid, mert levegőt nyom bele, aztán azt is ki kell fizetned. Mondjuk erre én is kiváncsi lennék, hogy hogyan csinálják?
Mindenesetre az elgondolkodtató volt, amikor -15 fokban befagyott a benzines pisztoly. Mi lehet ebben a benzinben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!