A napidíjat külföldi üzleti útnál előre megkapja az ember?

A pontos lehetőségeidet kizárólag a saját cégednél fogod megtudni. Többféle lehetőséggel találkoztam már több munkahelyen:
- céges hitelkártyát adnak,
- vagy előleget lehet kérni, és utólag elszámolni.
- vagy mindent fizet a dolgozó és utólag elszámol, megkapja a cégtől.

kérdezd meg a munkahelyen
én utólag kaptam az előző munkahelyemen napidíjat, a fizuval utalták, nem volt kifizetés előre
de tekintve, hogy csak a kajámra kellett költsek ez nem volt probléma, minden másra ott volt a céges hitelkártyám - kaját meg itthon is vesz az ember - ha valakinek nagyon kellett, akkor utaltak napidíj előleget, de senki nem kérte
azelőtti munkahelyemen kpban (EUR) adtak egy nagy rakás pénzt (350 EUR egy egynapos útra, és nem is egyedül mentem), amiben benne volt a napidíjam meg a költségek fedezése (utóbbival nyilván el kellett számolni)

Nekem eddig minden munkahelyemen ugyan az a rendszervolt:
- Vehettél fel előleget KP-ban. Ez az amivel kb. sohasem éltem, mert iszonyú macerás...
- Költöttél amennyit kellett, hozol róla blokkot / számlát és amikor leadod pár napon belül átutalja a cég
- Céges hitelkártya
A legtöbb utamon a hotelt és a repülőt a cég intézte - tehát azt nem nekem kellett zsebből fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!