Mikor foglalkoznak a cégek az állásbörzén szerzett önéletrajzokkal?
Kb. azonnal foglalkoznak vele... azonnal belerakják az iratmegsemmisítőbe.
Ha kelettél volna már azon a héten szóltak volna. Az alapján, hogy egyik se írt:
-hulladék az önéletrajzod
-vagy a tudásod
-nem releváns helyekre adtad be
Az állásbörze egy kamu szerintem. Arra jó, hogy az ott dolgozóknak legyen 2 lazább napja, meg lássa a többi cég, hogy igen mi is itt vagyunk.
Az állásbörze meg feleslegesen elhiteti az emberrel, hogy mekkora munkaerőhiány van és hogy a cégnek kéne megtiszteltetést érezni, hogy egyáltalán beadja oda a CV-jét.
Amúgy sok oka lehet, hogy nem jelentkeztek:
- Te alapból nem feleltél meg, csak nem akarták a szemedbe mondani.
- Utánad voltak akik jobban megfeleltek a pozícióra.
- A cég hirtelen megszüntette azt a pozíciót, amire te be adtad a jelentkezésed.
- A cég az direkt a börzére kreált egy pozit, amivel ki tud menni a börzére.
- Rég meg volt az ember a pozícióra, csak hát ugye a börzén valamit mutogatni kell.
Én HVG-n voltam, az álomcégem keresett, de gyakornoknak kellettem volna csak (félreértés történt) és még egy, ott végig is jártuk a köröket, de nem tudtak pozíciót ajánlani nekem.
Rengeteg önéletrajzot kapnak, ráadásul egymás után volt a HVG és a Műegyetemi...
Szerintem ez ennyi.
8#: azért nem ez a gyakori. Szerintem mos, 2018-19-ben foglalkoznak az önéletrajzokkal, mert muszáj. Munkakör függő, hogy milyen hívják vissza a jelöltet, de hogy nem végzi firkapapírként, az biztos.
Nekem a héten volt a leggyorsabb, 23-án küldtem hirdetésre és 25-én felhívtak. Pedig vannak tőlem kapósabb önéletrajzok vagy tényleg nagyon rossza a helyzet...
De van 2-3 hetes hívás is vagy még elutasító email sem... Szóval, ne általánosítsunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!