Lehetek jó olyan szakmában, ami nem érdekel?
Mérnök infó szakot végeztem egyetemen, de egyáltalán nem szerettem, nem is vagyok valami jó, kisebb csoda hogy egyáltalán elvégeztem. Egyetlen dolog motivál, az hogy elvileg jól lehet keresni vele, de nem tudom milyen esélyeim vannak így, hogy egyrészt nem érdekel a szakma, másrészt a kötelező szakmai gyakorlatot leszámítva (ott meg konkrétan semmi nem kellett csinálni) semmilyen gyakorlati tapasztalatom nincs.
Tapasztalatok érdekelnének, lehet valamit úgy csinálni, akár magas szinten is, hogy közben szinte utálod az egészet? Tudom én hogy pl sok gyári munkás aki a szalagnál áll utálja a munkáját, de az egy egyszerű munka általában, viszont egy olyan munkát, amihez komolyabban kell érteni, lehet bármiféle érdeklődés nélkül csinálni, úgy hogy csak a pénz motivál? (ami persze elég nagy motiváló erő)
Úgy értem ideiglenesen, nem csinálnám életem végéig, csak addig amíg el nem végzek pl egy másik képzést, és el nem tudok helyezkedni olyan területen, ami érdekel. Szóval vannak terveim, csak jó lenne addíg keresni egy kis pénzt, vagy sokat.
Elméletben minden lehetséges. Gyakorlatban még nem találkoztam kiemelkedően jó szakemberrel, akinek ne lett volna valamilyen szinten a hobbija is a szakma. Általában egyből érződik is, hogy ki melyik kategóriába esik.
Ettől még lehetsz egy stabilan jól dolgozó, megbízható, pontos munkaerő, aki emaitt még jól is keres. Sőt, bizonyos kevésbé érdekes feladatokra még jobb is, ha nem keresed folyton az izgalmas kihívásokat, hajlandó vagy a favágósabb munkára is, és nem akkora az arcod a tudásod miatt, mint a bécsi kapu.
(10+ éve dolgozom szoftverfejlesztőként, és elég sok emberrel dolgoztam együtt.)
simán lehetsz.
ahol dolgozom, ott én vagyok az egyik legjobb - ez most nem arcoskodás, a többiek szerint is (meg egyébként is, ki tudja, talán az egyik legjobb kukás vagyok és arra vágok fel).
minden nap intenzíven gyűlölöm a munkámat - szóval nem hogy nem érdekel vagy szinte utálom, hanem gyűlölöm. és így is lehet - immáron 15 éve.
de egy különbség azért van: amit tanultam és ami ide vezetett, azt szerettem, az alapok jók voltak.
szerintem ne akarj egy egész karriert építeni olyasmire, amit eleve nem szeretsz. persze ha tényleg csak ideiglenes, akkor miért ne, ne csinálj belőle problémát. csak vigyázz, hogy az ideiglenesből nehogy véletlenül hosszú táv legyen.
Nem.
Aki csak a pénzért csinálja, és amúgy utálja, az sose lesz jó programozó.
Persze ettől még tud dolgozni a szakmában, de JÓ programozó nem leszel.
Nem mintha ez sokat számítana... a szakmában dolgozok túlnyomó része hulladék ugyan úgy. HA el tudod adni magad, akkor még egy közepes bért is elérhetsz gányolás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!