Miskolci Takata/Joyson Safety Systems gyárban mennyit kereshet vajon egy angolul és németül tárgyalóképes gyakorlott mérnök?
Németországban élek mitn gyakorlott mérnök/kutató 8-10 éves kutatás-fejlesztési tapasztalattal, de éppen kirúgtak és munkanélküli vagyok.
Otthoni borsodi ismerőseim pletyka szinten mondogatják, hogy ebbena gyárban talán fizetnének annyit, hogy érdemes lehet visszaköltözni emiatt. Illetve hogy az igazgató német, plusz igen aktív a kapcsolat a németországi partnergyárakkal.
De vajon mennyit fiezthetnek egy gyakorlott mérnöknek?
2.:
Ha eleget fizetnek hajlandó vagyok szakterületet váltani természetesen:)
Borsodi ismerőseim mondogatják, hogy 4-500 ezer nettókat keresnek technikusok, gyakorlott szakmunkások is ebbena gyárban. Persze, hogy igaz-e az más kérdés...
De ha a technikus fizetés tényleg ennyi, akkor már lehet hogy van értelme hazatelepülésen gondolkodni.
A 400 ezer netto egy gyakorlott technikusnak akkor is felejtős, ha abban már benne van műszakpótlék, éjszakai pótlék, vasárnapi pótlék?
Közben kérdezősködtem, technikus illető akire utaltam elvileg megkapja tényleg a 400 nettót plusz benzinpénzt(talán kajapénzt is nem tudom), de állítólag vasárnaponként is bemegy havonta egyszer kétszer, plusz alapból egy héten 3szor megy 12 órás műszakban (nem 8asban), és ha ez éjszakába nyúlik az megint plusz pénz, szóval 12 órás "összevissza műszakokban" jár egy héten 3szor, és elvileg így van meg a havi 400 nettó plusz néhány juttatás.
Így is felejtős a dolog?
8.: ezt konrétan nem kérdeztem, de valóban reálisnak tűnik autóipari, borsodi multinál a túlóra....
De még szerencse ha pótlékkal kifizetik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!