Gazdaságinformatikának van értelme?
Vagy inkább a mérnökinfóval lehet jobban elhelyezkedni?
(programozás területén)
Gazdaságinformatikát végeztem (BCE alap és mester), programozóként dolgozok (.NET, T-SQL, Javascript), de nem az egyetem miatt. Tanultunk "programozgatni", van viszonylag sok választható tárgy ami ehhez kapcsolódik, de a nagy többség nem azért van ott, mert bármennyire is érdekelné a programozás. Más egyetemeken valószínűleg más a hangsúlyos, de BCE-n inkább a gazdasági részt erőltették érthető módon.
Én magamtól tanultam programozni, plusz az egyetem alatt gyakornokként dolgoztam fejlesztőként. Ha valamit a Corvinus javára lehet írni, az az hogy kifejezetten támogatják az egyetem melletti munkavállalást, gyakornokként pedig elég sok mindent lehet tanulni.
Azt mondom, hogy ha a programozás érdekel, akkor inkább egy mérnökinfót vagy egy programtervezőit végezz el, mert ott ez lesz a hangsúlyos. Viszont azt érdemes megemlíteni, hogy ezeken a szakokon sokszor olyan a szemlélet, mintha direkt ki akarnák túrni a szak felét a tanárok, plusz nem nézik jó szemmel ha dolgozol. (Ha jól tudoom ELTE-n például minden előadás katalógusos az informatikusoknak, ami enyhén szólva is röhejes szerintem.)
A gazdinfó nem éppen core programozás.
Akkor inkább MI vagy ha mazochista vagy és élvezed a matekot,akkor PTI.
De egyik helyen sem tanulsz meg fejleszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!