Ez azt jelenti, h automatikusan fel van bontva a szerzodesem?
Ez úgy van, hogy ha a munkaszerződésedben tényleg így van, akkor indigóval, 2 példányban szépen írsz egy papírt, amelyben felszólítod a munkáltatót, hogy az elmaradt fizetésedet HALADÉKTALANUL utalja át.
A Te példányodat szépen aláíratod vele, hogy átvette. Ha nem írja alá, akkor feladod neki tértivevényesen , ahol visszajelzést kapsz az átvételről.
Ha mindez nem vezet eredményre 5-10 napon belül (kb. ennyi a kézbesítés), akkor pedig beadod az AZONNALI HATÁLYÚ felmondásodat és elballagsz a munkaügyi bíróságra.
"A munkaszerzodesemben az all, h a munkamert legkesobb a kovetkezo ho vegeig megkapom a penzt,"
Valami sántít...
Az adott havi munkabért lekésőbb a következő hó 10-ig ki kell fizetni a dolgozónak.
Biztos, hogy munkaszerződésed van, nem pedig megbízási szerződés, vagy vállalkozási szerződés?
"A kérdező kommentje:
Szerzodes szlovak nyelven, de pontosan mi a helyes magyar megfeleloje nem tudom. Lehet, h csak megbizasi... mindegy, akarh is fogalmazunk, nem fizettek!"
Na, már megint... :-(
Kérdező, egy párszor már elmagyaráztam Nekd vagy honfitársaidnak, mindegy: SZÍVESEN SEGÍTÜNK, DE MAGYARORSZÁGON A MAGYAR MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE ÉRVÉNYES, ha nem magyarországi munkahelyről beszélünk, akkor legalább a kérdésbe jelezd, hogy más országból írsz!
A szlovák törvényeket, a szlovák hatóságokat NEM ISMERJÜK, nem ugyanazok a törvények vannak a 2 országban és nem ugyanazok a hatóságok. Miért nem lehet ezt megérteni, felfogni???
Én szépen leírtam a dolgok menetét - aztán lehet, nálatok nincs is olyan, hogy munkaügyi bíróság (4-es vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!