Hogy döntenétek?
Ausztriában mosogatok 10napja.
Rohadt kemény.Napi 10,5óra hivatalosan,de van,hogy 12lesz belőle,és óriási a hajtás.
Otthon nem dolgoztam ilyen helyen.Fájnak a kezeim,lábaim,derekam,hátam.
Kapok enni,csak van,hogy a megszokotthoz képest 3órával később,attól függ milyen a forgalom(még szezon elején vagyunk,gondolom,hogy ez csak rosszabb lesz).Meg kicsit ritkábban,mint ahogy ilyen fizikai munka mellett kellene szerintem.
A nyelvet nem beszélem tökéletesen,de itt úgy gondolom 1szezon alatt ezt meg tudnám tanulni(már most is sokat tanultam,ennyi idő alatt).
A pénz nem túl sok,de szinte az egész megmarad,mert kiadásom nem sok van.A szállás tökéletes,csak teljesen egyedül vagyok.
Most még 2napig vissza tudnék menni a régi helyemre,de nem tudom mit csináljak!Attól félek legjobban,ha maradok,de a lábaim nem bírják,akkor mit csinálok?
Otthon kb.230-250000ft között kapok,csak abból kell fizetni még albérletet is.Itt a konyhán rohadtul idegennek érzem magam(nem azért,hogy idegen ország,hanem fura,szokatlan ez a munka).Mindig szerettem volna kint dolgozni,de ezt így nem bírom sokáig.Kudarcnak élném meg,ha hazamennék,de attól félek,így lesz!
Ráadásul most hívott egyik barátom görögországi nyaralásra(tavaly voltam ott először,nagyon tetszett)
Viszont,ha maradnék,szezon végére lenne kb.2000000-óm,és szerintem használható nyelvtudásom.Amivel el tudnék menni más munkára kint.
Úgy érzem,bárhogy döntök,bánni fogom,hogy nem a másikat választottam!Rohadtul nem tudom mit csináljak!
attól függ, hogy otthon tudsz-e még előrébb lépni.
én nagyon bánom mostanában, hogy nem a "szenvedéssel" kezdtem. jelenleg 5 éve dolgozok egy cégnél, ami nagyon jó, álmaim munkája minden szempontból, de a pénz meg nem elég arra, hogy az életemet fejlesszem, egy helyben toporgok...és váltani nem tudok rosszabbra, több pénzért, mert nem lennék képes feladni ezt a kényelmes pozíciót.
Mióta csinálod?
Szeresd meg a nyelvet és a munkát. Ne add fel.
Saját magad biztasd, és probálj a többiekhez közeledni.
Sajnos otthon nincs előrelépés a cégnél.
Úgy érzem ezt a munkát nem lehet megszeretni!A nyelvvel ilyen szempontból nincs probléma.
Úgy gondolom hazamegyek,már megszoktam,hogy csak a szar maradhat nekem.
5-ös pont azért van kinn. mondhat akárki akármit, pusztán szárazon egy tanárral nem lehet igazán megtanulni egy nyelvet, akármilyen jó az a tanár és akármilyen jó a nyelvérzékünk. a gyakorlati használat segít csak teljeskörűen.
szóval szerintem ha nincs előrelépés itthon, akkor az a kis idő, ameddig magabiztosabb lesz a nyelvtudás, simán kibírható szerintem, meg ahogy más is mondta, ha nem bírod, lehet végülis hasonló, de kicsit jobb munkákat is találni.
"Annyira még nem beszélek jól németül,hogy segédpincérként dolgozzak."
Nem kell hozzá hatalmas nyelvtudás, mint a reggeliztető pincérnek sem. Megtanulod az asztal számokat, megtanulsz felteríteni, meg rámolni és kiviszed a kaját, elmondod mit vittél ki a vendégnek, aztán mondod, hogy Guten Appetit.
Az utolsó előtti bekezdésed és az egyes válasz az amire szavazok.
Kéthetente meg menj el egy thai masszőrhöz és úgy megdolgoz félóra alatt, hogy "potyognak a könnyeid", de az ér is valamit és Magyarországon is csak pár ezer HUF. Oszt uccu neki.
Meg egyél táplálóan és aludj eleget. És hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!