Valaki a profession.hu-n keresztül talált már állást?
Elég sok helyre adtam be a jelentkezésemet a profession.hu-n keresztül, de 15-ből jó, ha 1-nél írtak vissza, hogy nem lettem kiválasztva. De senki semmi visszajelzést nem adott.
Meg hiába töltöttem ki magamról minden infót, alig nézték meg páran.
Illetve onnan is sokszor a cég saját honlapjára átirányít, ahol újra kell jelentkezni.
Saját tapasztalatból még mindig célra vezetőbb megoldás a cégek honlapján keresztül keresgélni, illetve a cégeket megkeresve érdeklődni.
Egy ismerősöm épp állást keres (diplomás, irodai melót keres), 1 év óta a profession-ön keresztül nem hívták interjúra egyszer sem. Minden más álláskereső portállal több szerencséje van, még a közigállással is esélyesebb volt,hogy behívják.
Én nem keresek aktívan állást, csak fel töltve a Cv-m és ott frissítgetem, (mert hátha), de fél év óta alig néz rá valaki, de régebben is csak biztosítók hívtak fel jutalékos melót ajánlgatva.
Nem külföldi munkát keresek, belföldön.
Szerencsére találtam, de nem a profession.hu-n keresztül, hanem az adott céget felkeresve.
Én azt tapasztalom, hogy alig páran néznek rá. Kb csak arra van az oldal, hogy ott a hirdetést felteszik, de attól ugyanúgy a cég honlapján kell jelentkezni.
Másik ismerősöm is járt úgy, hogy hiába volt feltéve neki mindene, meg hiába voltak értesítések beállítva, sokszor teljesen más munkakörről kapott értesítést. Illetve ő is úgy talált munkát, hogy közvetlenül kereste fel az adott céget, nem pedig más honlapról jelentkezve sikerült neki.
Nekem a profession statisztikája:
245 alkalommal jelenítettük meg a munkaadó kereséseiben
2 munkaadó tekintette meg az önéletrajzát
2 munkaadó töltötte le az önéletrajzát
egyszerűen nem értem, hogy megjelenik, de mégsem kattintanak az önéletrajzomra.
Szerintem érdemes ezt az oldalt figyelni, ez is egy lehetőség, az egyiknek sikerül, a másiknak másik oldalon sikerül. Az biztos, hogy csak álláskereső oldalakra hagyatkozni nem elég, kell magunktól is jelentkezni a cégek honlapján.
Nem azzal van gond, hogy nem hívnak be. Mert nyilván nem kötelező behívni csak azért, mert jelentkeztem.
Hanem, hogy semmi visszajelzést nem kapok, mintha meg se nézték volna a jelentkezésemet.
Szerintem sok embernél azért ez frusztráló lehet, hogy még egy nemet sem kap, hanem, mintha csak az éterben eltűnt volna minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!