Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szeretnék elmenni majd 13-14...

Szeretnék elmenni majd 13-14 éves koromtól diák munkára, mivel szeretnék majd egy max.170.000-laptopot venni. Hány éves kortól lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ezért úgy tervezem,hogy majd diák munkára megyek,hogy ezzel se terheljem a szüleimet!

Mit gondoltok hány éves koromtól kereshetek pénzt?

11/L

2010. júl. 4. 16:29
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
(L)köszi a válaszokat!(L)
2010. júl. 4. 17:28
 22/28 anonim ***** válasza:
Ha ismersz olyan embert, aki nagyban termeszt zöldséget, gyümölcsöt vagy éppen virágkertészete van, akkor, ha bírod a munkát, 16 évesnél fiatalabb korodban is elmehetsz napszámba. Más most nem jut eszembe. Diákmunka szövetkezethez asszem 15 éves korodtól mehetsz.
2010. júl. 4. 17:45
 23/28 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne akarj napszámban gyümölcsöt szedni, szerintem! (baromi meleg van kint és nem is fizetnek olyan jól, ráadásul ne akard már fiatalon tönkretenni a bőrödet!)

Én azt tanácsolnám, hogy feküdj rá arra az idegennyelvre amit éppen most tanulsz! Neten már rengeteg ingyenes anyaghoz is hozzá tudsz jutni, hogy tovább fejlődj! Hogy miért is? Mert ha pár év múlva (akár már jövőre) már elég jól megy a fordítás, akkor annyit kaszálhatsz amennyit nem is gondolnál... Gondolj bele, egy órás fordítási melóért diákoknak már 1000Ft-os órabért adnak, a tolmácsolást pedig még le sem merem írni!!!! Ráadásul előbb érsz meg (=jutsz el a nyelvvizsga szintre) a nyelvvizsgára és nem kell később szenvedned, így két legyet ütsz egy csapásra! Sőt, biztos nyelvismerettel már több lehetőséged lesz később kimenni külföldre, akár babysitterként vagy felnőttként. Esetleg majd fősülin/egyetemen egy külföldi ösztöndíjas programban részt venni, ami pedig bekerülhetne az önéletrajzodba!!!

Amúgy laptophoz meg annyit, hogy szerintem ne akarj 180e Ft-os cuccot két okból is: Mire összeszeded a pénzt, az rengeteg idő, másrészt pedig pár éven belül úgyis elavult lesz, és nem fog még annyit sem érni. Lehet hogy kinéztél most egyet, de a fejemet tenném rá, hogy jövőre az a gép a felébe se fog kerülni (tapasztalat)! Én inkább valamilyen használt laptopban gondolkodnék, az már 60e Ft körül meg is lehet venni, és már közel vannak olyan jók mint a 180ezresek! És mi van akkor ha véletlenül leesik? Elromlik, de akkor sem mindegy hogy egy 60e-es romlik el vagy egy 180ezres, nemde? Vagy ha a kezedben elkap egy nyári zuhi????

Amúgy mit szeretnél rajta játszani amihez ilyen költségekbe kellene verned magad? (csak kíváncsiságból kérdezem)

2010. júl. 4. 17:59
 24/28 anonim válasza:

Előző!

Ez mind szép és jó, de egy 11-12 éves lányt ilyen munkára még senki sem fog alkalmazni az is tuti :/ sőt még 13-14-15öt sem véleményem szerint, de jogosan, ha belegondolunk.

2010. júl. 4. 18:02
 25/28 anonim ***** válasza:
14 éves kortól lehet dolgozni, ha szakiskolába jár valaki és szakmai gyakorlatra megy ;)
2010. júl. 4. 22:17
 26/28 anonim ***** válasza:

18:02

Szerintem meg simán, mert már hallottam ilyenről! ráadásul az kislány nem is volt protekciós! Tesztet írattak vele illetve teszt fordítást kellett csinálni angolról magyarra és magyarról angolról és simán meglett neki a 97%, egyből felvették!

Na mit szólsz? Ja, tudom leesett az állad!

2010. júl. 6. 15:21
 27/28 anonim ***** válasza:
15:21 én meg hallottam a Loch Nessi szörnyről 14 év alatt kevés munkát végezhet egy gyerek, a fordítás nem tartozik ezek közé, amit csinálhat, az modellkedés és színészet, mást nem...
2010. júl. 6. 15:38
 28/28 anonim ***** válasza:
Nekem már 11 évesen lakásom volt és 160 ezer forintom... apának köszönhetően
2010. júl. 6. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!