Szerintetek lehet recepciós aki introvertált?
Szívesen kipróbálnám magam ilyen területen is, tudjátok van azaz ember aki kifejezetten rosszul is érzi magát mások társaságában. Na én nem vagyok ilyen!
De nem vagyok az a nyitott típus, aki bárkivel lespanol 5 perc alatt. Inkább az a csendesebb fajta, de nem gondolom azt, hogy ne tudnék megfelelni ilyen poszton.
Párom is valamilyen szinten introvertált, és postán ügyintéző az ablakban van és rengeteg ember megy oda hozzá nap mint nap.
Szóval nem gondolom azt, hogy alkalmatlan lennék ilyen posztra, de azért jól esne egy-két biztató komment.
Pl van olyan introvertált ember akinek azt mondják szólj xy-nak jöjjön ide, és leizzad, elmegy előtte wc-re, fél szólni is mert annyira zárkózott.
Gond nélkül odamegyek, reklamálok ha pl kevesebb táppénz jön szerintem mint aminek kéne.
De alap járton azért extrovertált vagyok
"Szóval nem gondolom azt, hogy alkalmatlan lennék ilyen posztra"
Hát akkor? Az introvertáltság egy skála, én is annak számítok, de nem pisilem össze magam, ha idegenekkel kell szóbaállnom. :) Ezt lehet gyakorolni, tágítani a határokat.
Inkább abban mutatkozik meg az introvertáltság szerintem, ha valaki kifejezetten vágyik arra, hogy néha egyedül legyen, mert ez tölti fel.
Nálam inkább abban mutatkozik meg, hogy nem barátkozok. Kevesebbet beszélgetek a meló helyen, és nem kötök szoros barátságokat.
Mondjuk gyerek koromból akad néhány.
De amúgy igazad van, ott se kell barátkozni, csak üdvözölni az embereket, segíteni ha kérdésük van, meg a pénztárgépet kezelni. Amúgy nem bárpultost néztem ki
Lehetsz.
Nem kell összebarátkozni mindenkivel. Sőt, az nem is túl profi, hivatalos, ha barátként kezelsz minden ügyfelet.
A lényeg, hogy tudsz beszélni, intézkedni, és nem okoz nehézséget. Mert azt kell bőven.
Lehetsz, csak nem biztos, hogy élvezni fogod. Nekem húgom recepciós volt, állandóan támasztották nála a pultot és csapták neki a szelet, alig várta, hogy elhúzzanak és csinálhassa a dolgát. Ő amúgy barátkozós, de ha nincs kedve valakihez, tud elég határozott és nyers lenni.
Hát próbáld ki, lehet, hogy jól fogod érezni magad. Más az, ha csak úgy barátkozni kell, meg más, hogyha végzed a munkád.
Megszokható introvertáltnak is a recepciós szakma. Ami nehezebb, hogy amikor inkább csendre vágysz, akkor több erőfeszítést igényel a jópofizás, a kedvesség ,a türelem és a "kiszolgálói" segítőkészség.
Ettől függetlenül szerintem sokan vannak, akik introvertáltként ezt csinálják régóta.
Ez kb olyan kategóriájú kérdés mint hogy "Szerintetek az analfabéta 6 éves fiam meg tud tanulni írni az első osztályban?"
A személyiséged csupán az életed összes eddigi tapasztalatának a szummátuma. Nagy tévedésben vagy, ha azt hiszed a személyiség egy konstans dolog ami nem tud változni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!