Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha az embert magasabb pozíciób...

Ha az embert magasabb pozícióba rakják, akkor nincs alkupozícióban?

Figyelt kérdés

Nálunk a cégnél most "balhé" van emiatt.

A vezetőség szeretne engem magasabb pozícióba rakni, el is vállalnám, de nem azért a pénzért, amit "ajánlottak" hanem többért.Mivel, komoly pozíció, nagy felelősség.

Én

Az igényem,nyilván nem duplázásról vagy 50 százalékkal magasabb bérről van szól.

Viszont, nem akarják megadni.

Utána a kollégámnak is felajánlották az állást, de ő meg még magasabb összeget mondott.

A cég nem kisvállalkozás,hanem komoly multi, bizony megtudná fizetni az elvárt összeget.

2019. márc. 27. 19:16
 1/5 anonim ***** válasza:
48%

A multi azért van Magyarországon, mert.

1.- adókedvezményeket kap

2.- olcsó a munkaerő

Ha nem lesz olcsó a munkaerő, akkor megy keletebbre - ennyi. Ezért nem akarja megadni.

Amúgy kollágád jól tette, hogy még magasabbat mondott :D

2019. márc. 27. 19:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Ja, és még a közmunkások is tudják, hogy kevés pénzért magasabb pozícióba nem megyünk :D

Nemrég egy utcai beszélgetést hallottam. mondja az egyik a másiknak: képzeld, gépre (utcaseprő) akartak tenni, de csak 10 ezer ft-al kapnék többet. Csakhogy sokkal nagyobb felelősség, így mondtam nekik, hogy nem megyek. :D

2019. márc. 27. 19:44
 3/5 anonim ***** válasza:
jobb mint amikor sír
2019. márc. 27. 19:55
 4/5 anonim ***** válasza:
83%
És ilyenkor jön az, hogy meghirdetik az állást és felvesznek egy új embert, aki majd a ti általatok kért összegnél is többért fogja elvállalni. Ez a jelenlegi logikája a hazai cégeknek. Hagyják elmenni jó, a cégnél régóta ott levő munkatársakat, majd rájönnek, hogy mégiscsak szükség lenne egy emberre helyette, felvesznek egy újat sokkal magasabb fizetésért. Holott a régi embernek ha kifizetik a bérigényét, az egész procedurát megúsuzták volna sokkal olcsóbban.
2019. márc. 28. 06:21
 5/5 anonim ***** válasza:
Fugg attol milye cegnel, munkakorben, vegzetseggel vagy elhelyezkedve. Ha latjak hogy sok ember alkalmas a munkara, addig keresnek mig nem talalnak valakit aki elvallalja olcsobban. Ha nekik te kellesz, akkor relative barmekkora arat kifizetnek neked. En is igy voltam az elozo munkahelyemen, fizetes emelest kertem nem adtak igy valtottam. A mostanin pedig ev vegen bementem hogy szeretnek brutto 90ezerrel tobbet keresni mivel lattam mas cegeknel annyit kinalnak tapasztalattal rendelkezoknek. Szo nelkul megkaptam.
2019. ápr. 1. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!