Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes manapság letagadni az...

Érdemes manapság letagadni az önéletrajzodban, hogy diplomád van? Azt hallottam, hogy a végeknek ez már inkább negatívum

Figyelt kérdés

Ha megemlítem a CV-ben, hogy diplomám van hasonló területen mint ahol dolgozni szeretnék, akkor a cégek már csak azért sem írnak vissza, mert azt hiszik úgyis magas lenne a bérigényem. Ezért a HR-es inkább vissza sem jelez. (pedig bérigény sehol nincs említve)

De ha csak azt írnám, hogy értek hozzá, de nincs róla papírom, akkor már jobban visszaírnának, nagyobb lenne az érdeklődés?

2019. márc. 24. 09:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
65%

"8-as: Vagy csak szerezni egy normális diplomát esetleg. Arról nem a rendszer tehet, hogy nem piacképes szakon végeztél és nem vagy értékes munkaerő. Jó szakember diplomával orrba-szájba keresi magát."

Valaki megmagyarázhatná, hogy ez miért áll 0%-on, mikor pontosan erről van szó. Klasszika-filológia + antropológia diplomára jelenleg nincs piacképes kereslet de programozóra, villamos / gépészmérnökre például van. Mondjuk ott tanulni is kell, viszont utána jól lehet belőlük élni.

2019. márc. 24. 14:24
 12/16 anonim ***** válasza:
20%
Az összes választ lepontozták, ne foglalkozz vele, csak egy unatkozó i.dióta
2019. márc. 24. 14:35
 13/16 anonim ***** válasza:
19%

Én amikor titkárnő kerestem (irodai kisegítő, számítógépkezelés, gépelés, iratrendezés, posta, banki ügyek intézése), az állásinterjún egyből kidobtam, aki a diplomájával villogott - szóval munkától, beosztástól függ.

Amúgy meglepő, hogy a "diplomások" nagyképűen közölték, ők nettó 250-300 alatt fel sem kelnek... Végül sima érettségivel vállalta el egy csaj 130-ért, és ma már a dupláját keresi, mert bármit el tud intézni.

2019. márc. 24. 18:29
 14/16 TappancsMancs ***** válasza:
71%

Mennyiben tényleges az, hogy villogott a diplomájával és nem csak közölte? Nekem eleve kicsit hihetetlenül hangzik ez, hogy az állásinterjún villogna vele bárki is, elvileg benne van az önéletrajzában és legfeljebb bemutatja.

Egyébként állásinterjúról kidobni bárkit is, még ha dicsekvően említi a diplomáját, hát nekem nem tűnik annyira kulturált megoldásnak. Talán jobb is olyan helyen nem dolgozni, legalábbis nekem ez a meglátásom.

Meg azt se igazán hiszem el, hogy olyat mondanának, hogy x összeg alatt fel sem kelnek, eléggé populárisan is hangzik.

Na és egyébként meg ha valakinek nem fizetünk 250-et diplomával, de másnak érettségivel 260-at az értelmes döntés?

"érettségivel vállalta el egy csaj 130-ért, és ma már a dupláját keresi, mert bármit el tud intézni."

A diplomás miért nem tudta volna elintézni azt a bármit? Mi az indoka? A diploma?

Bocsi 13-as, de nekem inkább tűnik diploma ellenesnek amit írtál, mint indokoltnak.

(A titkárnő meg nem azonos az irodai kisegítővel.)

2019. márc. 24. 19:35
 15/16 anonim ***** válasza:
Azt, hogy ki az értékes és ki nem, szerencsére nem az ilyen barmok döntik el mint ezek. Sziasztok.
2019. márc. 24. 20:46
 16/16 anonim ***** válasza:
#14 mikor elkezdtem olvasni a #13-t bennem is pontosan ezek a gondolatok fogalmazodtak meg, logikatlan katyvasz ez a diplomast fel se vettem mert villogtak a vegzettseggel es a fizetesi igennyel. Szerintem jobban is jartak hogy nem kerultek oda 😃 vicc ez a munkaltatoi hozzaallas.
2019. márc. 25. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!