Rendeltem egy csomagot külföldiről és megvámolnàk de a vám még nincs kifizetve. Le lehet mondani a rendelést?
Ha megvámolják, akkor ezek szerint nem Európai uniós országból érkezik - márpedig az elállási jog csak az uniós országokra vonatkozik. Arról nem tehet az eladó, ha Te nem tudtad, hogy vámolás is lesz.
Max nem fizeted ki a vámot és akkor buktad az áru értékét - nem lehet lemondani a rendelést.
hogyne...és akkor a küldő meg bukta a pénzét és a terméket is.
ezzel az ürüggyel semmiképp...persze hazudhatod azt, hogy meg sem érkezett, csak hát ha van bármiféle nyomonkövetési információja, és tudja, hogy vámkezelés alatt áll a csomag, akkor az se fog bejönni.
Kitöltöd a kapott nyomtatványt. Mellékeled a megrendelést és a banki átutalást. Én egy print screen szoktam küldeni az order oldalról ahol látszik az ár és a megrendelés szám ami csomagon is rajta van. És mellé teszem a banki kivonatot amivel kifizettem.
Elküldöd mail-ben és értesítenek, hogy melyik postán fizetheted be a vámot és vehet át a terméket.
A csomagokat minden további nélkül át tudják világítani - így ha mást írsz, akkor le fogsz bukni.
Ha nem fizeted ki a vámot, nem kapod meg a csomagot.
Ne haragudj, de nem értem, hogy felnőtt emberek miért nem képesek vállalni a felelősséget a tetteikért. megrendelted külföldről, azt hitted, olcsóbban juthatsz hozzá, tegyük fel, nem tudtál a vámról és a 27 % ÁFÁ-ról (mert az is van), így jártál, tanulópénz, kifizeted és kész - legközelebb okosabb leszel, vagy nem rendelsz vagy hozzászámolod.
De miért kell sumákolni (mi van, ha nem azt írom bele), trükközni, stb. - én ezt már csak úgy mondom, hogy "magyarkodni" - komolyan, már külföldön is elterjedt a hírünk, hogy a magyarok mindent megpróbálnak kijátszani, csalni, ahol csak tudnak - miért nem lehet becsületesen megvenni, AMIT MEGRENDELTÉL!! TE, SAJÁT MAGAD!! Senki nem kényszerített rá!
ha nincs, amivel igazolod, hogy tényleg annyi az értéke, amennyit állítassz, akkor nem fognak vele foglalkozni, hanem adnak neki egy becsült értéket, és arra számolják rá a vámot, áfát.
ha a termék itthon is kapható, még nagyon találgatniuk sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!