Mit történhet ha nem várom meg a felmondási időt? Köztisztviselő vagyok (ügykezelő), mondanom sem kell, hogy nagyon kevés a fizum. Most kaptam egy állásajánlatot, nem a közszférában, több pénzért, de 1 hét múlva kezdenem kellene.
Figyelt kérdés
Szóval a úgy működne, hogy közös megegyezéssel elenged a mostani főnököm, de Ő ragaszkodik a 30 napos felmondási időhöz. Én azon gondolkodom, hogy fogom magam és jövő hétfőn az új helyre megyek melózni. Mi történhet? Megtehetem ezt? Akár úgy is, hogy felmondok (nem közös megegyezéssel).2008. nov. 10. 09:16
11/13 anonim válasza:
Van olyan igen, hogy kimennek a főnökök vagy a hr-esek "leselkedni",hogy otthon van-e az illető vagy bejelentik a tb-nél és kérik őket hogy ellenőrizzk le a delikvenst és az orvost! Ha beteg vagy, nem mászkálhatsz es csak a bejelentett lakcímeden tartózkodhatsz! Közszférában nincs olyan hogy azonnali hatályú rendkívüli felmondás? Miért ragaszkodnak h dolgozdd le? ilyenkor úgysincs benne sok köszönet....O)) ez nem személyes akart lenni, de a felmondási idő alatt az ember nem motivált...:O)
12/13 anonim válasza:
Azonnali felmondással megteheted. Ekkor bejelented, hogy elmész, és másnap már nem mész be. A le nem dolgozott idődet természetesen nem fogják kifizetni, és a kilépőpapírodra rákerül, hogy a szöveg, hogy törvénytelen felmondás. Ennek az lesz a következménye, hogy 3 hónapon belül nem mehetsz munkanélkülire.
Én is így mondtam fel pár évvel ezelőtt egy munkahelyen.
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!
2008. nov. 17. 17:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!