Szerződésbontás után rosszul fizettek ki?
Kérem szégyen engem ezen a héten, délelöttre mentem dolgozni, a munkaidőm 13:45-ig tart és 13:00-kor behívtak a HR-re hogy közöljék viszollátás. Na most nekem erre a hónapra utaltak 25.239 forintot úgy hogy szabadságon voltam múlt héten és előtte pénteken is. Mindez próbaidő alatt. és akkor alább mellékelném a bérlapot, legyen kedves valaki tájékoztatni engem hogy ez most így korrekt-e vagy pedig nem szerettek volna fizetni. Köszönöm.
13-nak:
Nem ismered a valós helyzetet, és én sem. Ezt írta a kérdező:
"Rendkívüli ok volt hogy beteg voltam és a főnivel megbeszélve telefonon egyeztünk ki szabiban mert mondtam neki nem szeretnék megint dokihoz menni táppénz miatt mert azon is voltam a próbaidő alatt már. :) "
Jó eséllyel a kérdező egyszerűen nem ment be dolgozni, és nem tudjuk, hányadik nap közölte, hogy nem megy orvoshoz, így a munkáltató "kényszerhelyzetben" volt - gondolom, ezért adott ki szabadságot, hogy mégis legyen valami folytatólagosság a munkaviszonyban.
Tekintettel arra, hogy előre nem tudhatta a munkáltató, hogy tényleg nem visz-e táppénzes papírt (még ha telefonon azt is mondta) - így azonnali hatállyal sem mondhatott fel a kérdezőnek.
Kérdező, szerinted csak az az értelmes válasz, ami Neked kedvez?
Tök mindegy, hogy jogilag megállja-e a helyét vagy sem? :D
#17: pontosan! már vártam ezt a sort!
#16: a pénteki napra már előtte nap kikértem szabit művezetőtől. a hétfőtől péntekig tartót pedig (délutános hét lett volna) 13:44-kor igényeltem telefonon. ha nem akartak volna adni, annyi lett volna hogy azt mondják hozz táppénzes papírt vagy éppen gyere be, írunk 1-2-3-4 órás belépőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!