2019-ben havi netto 105. 000 Ft fizetés egy gyári munkásnak egy multicégnél nem pofátlanul kevés?
egy Kelet-Magyarországi országrész egyik nagyvárosáról van szó, egy ott lévő amerikai multicégről, ahol a termelés-raktárban meghirdetett betanított pozicíóra bruttó 950 Ft-os órabért fizetnek
+ 3 hónap után még jön ehhez egy 22.000 Ft-os cafeteria
és sűrű túlórákkal kell számolni a cégnél, mert elmondásuk szerint túlóraközpontúak
50:
A világ pontosan így működik. Az, hogy te tanulatlan, tudatlan pleb mit gondolsz a lőtéri kutyát se érdekli.
Még olyan alap fogalmak jelentésével sem vagy tisztában mint "valaminek az értéke", akkor miről beszéljünk?
49-es te BASIC idióta vagy. PONT.
Van egy X cég, Y bevétellel. Munkaerőt keres Z összegért, de senki nem vállalja. Attól még ő nem fog tudni Z+ fizetést adni, mert nicns miből! Szóval nem jelenti, hogy a meghirdetett munka értéke annyi lenne amennyit ez a cég fizet!
Magyarországra meg NEM azért jönnek elsősorban a külföldi cégek, mert olcsó a munkaerő... ha így lenne akkor inkább továbbmennének Afganisztánba vagy Kongóba...
Ide azért jönnek mert:
1. relatíve közel van
2. relatíve fejlett
3. része a világgazdaságnak
4. a világ fejlett részén található
5. képzett a munkaerő (világviszonylatban nézve)
6. ehhez képest olcsó a munkaerő
7. van kiépített viszonylag jó inrastruktúra
8. állami támogatások
9. viszonylag felvevő piac is, még ha nem is túl nagy
stb.
52:
Attól még hogy ide hánysz valami oltári nagy fasságot, még nem fogsz okosabbnak látszódni.
1, Irreleváns, amúgy meg jah az Amerikai piacra gyártott termékeknél tényleg relatív közel van /LMAO
2, Kit érdekel...
3, Mint ahogy a világon minden ország része a világ gazdaságnak, ki gondolta volna? :O
4, Kit érdekel.
5, Sure, szalag munkák a képzettség igényükről híresek :))))
6, Ezt mondtam én is.
7, Részlet kérdés.
8, Mint ahogy mindenhol máshol is adnak...
9, A felvevő piac ami itt van gyakorlatilag 0.
Szal jah. tl.dr: amelyik érved nem teljesen fasság az átváltható pénzre(költségre), így elmondható, hogy azért jönnek ide mert ocsó.
#54-es látszik, hogy te egy roitka idióta tahó vagy, szóval kár veled vitatkozni. Leírtál egy totál közhelyes baromságot s utána itt vered rá magad. Ha az lenne igaz amit írsz, akkor mindenki valamilyen elmaradott afrikai országban gyártatna...
De érdekes módon mégsem így van...
És képzeld el a szalagmunkához is kell egy alap értelmi szint, képzettség. Talán ha betennéd a fogyatékos fejedet egy gyárba meglátnád és megtapasztalnád. Nem véletlenül várnak el legalább érettségit egy normálisabb gyárban is (pl.: AUDI).
Meg ha szerinted részletkérdés, hogy van kiépített infratstuktúra akkor menj el a Szaharába autókat gyártani, kíváncsi leszek.
"És képzeld el a szalagmunkához is kell egy alap értelmi szint, képzettség."
"Az emberek akiknek az IQ értékei 81 és 90 között van képesek kitanulni az alapiskolát és jól elhelyezkedni a kézzel végzett foglalkozásokban és tevékenységekben. Gyenge,átlagon aluli inteligenciáról van szó. A népesség 10%-át érint."
na ez pont elég a szalagmunkához. Tudom én is dolgoztam autógyárban szalagmunkások között. Szerencsére nem sokáig.
Pontosan. Magam is megdöbbentem, hogy tegnap pl. a Cápák között című műsorban milyen lenézően mondták a "cápák", hogy "soha nem tudnám elképzelni, hogy egy TAKARÍTÓ CÉGBE szálljak be, ruházzak be" olyan lenézéssel mondták, mintha a takarítás valami utolsó dolog lenne- pedig a tiszta levegő éppen, hogy Magyarországon nagyon fontos lenne!! Az egyik legszmogosabb, legkörnyezetszennyezettebb ország vagyunk - sajnos :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!