Cukrásznak vagy szakácsnak kifizetődőbb tanulni elhelyezkedés és fizetés szempontjából?
Figyelt kérdés
2019. márc. 12. 12:04
1/7 anonim válasza:
Én kerülnem a vendéglátást minden téren. De szerintem szakácsnak több a fizetés, viszont több a sz**as is.
2/7 anonim válasza:
Szakács macerásabb , hidegkonyha jobb mint az étterem meg a menza , cukrász nyugisabb lehet tisztább ha feltör képezi magåt felelősség nyüzgés sincs .
3/7 anonim válasza:
Mindkettő és igazából a kettő együtt pl mestervizsgával külföldi tapasztalattal már egész életre szóló is lehet, de összességéből szakácsból van kevesebb, emiatt jobbak a fizetések is kezdőként. Viszont ha csak ezek a szempontok, akkor abból pálya elhagyás lesz, mint a többi 90%-a a képzetteknek.
4/7 anonim válasza:
Én a szakácsot mondanám mindenképpen, már ha bírod a meleget meg az ácsorgást.
5/7 anonim válasza:
Szakács szerintem jobban keres, nekem egyik szakmám szakács, de nyáron borzalmas konyhán dolgozni..persze ha bírod a meleget akkor okes
6/7 anonim válasza:
A kezdő szakácsokért is foggal - körömmel kapkodnak, ami nem is csoda!
Van több szakács haverom. Az egyik heti 5 nap dolgozik 12 órában. Nyáron még többet, mert olyankor a Balatonra vagy a Velencei tóra vezénylik ki őket. Mesélte, hogy nyáron a stradon alszanak...
1500 - as órabérben van, cserébe viszont nincs semmi életen...
Az előnye az, hogy jól keres, és fűtött helyen van télen. Továbbá élelemre szinte semmit nem kell költenie!
Én is szívesen mennék szakácsnak, de, ahogy ezeket elmesélte, elment a kedvem tőle... Pedig szeretek főzni, de ez tényleg csak azoknak való, akiknek ez a szenvedélyük, és nem akarnak családot!
A cukrász az még mindig nem fizet jól... Nyugisabb, de nehezebb is! És az is dolgozik annyit, mint egy szakács!
7/7 anonim válasza:
cukrásznak annyi előnye van, hogy előre dolgozhat, egy szakács pl nem süthet meg előre egy sültkrumplit, és nagyobb is a felelősség, viszont mind2 fizikai munka, sok állás benne van, meg a rengeteg munka, cukrászként sincs több szabadidőd, mint szakácsként, de előny, hogy mindkét szakma keresett, azt válaszd, amelyiket a legjobban szeretnéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!