Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fontos! Mivel jár ha próbaidő...

Fontos! Mivel jár ha próbaidő alatt felmondok?

Figyelt kérdés

Start kártyával lettem bejelentve, de elég szar körülmények között kell dolgoznom. Tudom, hogy nem fogom bírni, így inkább felmondok a próbaidő alatt, mint utána.

Szóljak a főnöknek, hogy holnaptól nem megyek és ennyi? Vagy van valami más teendőm is? Ki fogja fizetni a ledolgozott napokat?

Ezek után nem is dolgozhatok Start kártyával, vagy ezt lehet szüneteltetni?

Ja és meg kell neki mondanom, hogy miért megyek el onnan?

2010. júl. 2. 09:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A cég aminél alkalmazásba vagy az fogja kifizetni a béredet. Nekem nincs start kártyám, felmondtam. És mondták hogy nem kapok munkanéküli segélyt(mivel felmondtam). Ha dolgoztál már annyit hogy járna segéyl probáld meg lebeszélni vele a közös megegyezéses szerzödésbontást. Nincs valami más részleg ahova át tudna rakni? Vagy másfajta munka amit "birnál" csinálni?
2010. júl. 2. 09:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Milyen papírt kell írnom a munkaviszony azonnali megszüntetésére? Mit írjak bele?
2010. júl. 2. 09:22
 3/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs. Ezt is nehezen találtam. De inkább keresek tovább mert tényleg nagyon sz*r :(
2010. júl. 2. 09:23
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Próbaidő alatt fel lehet mondani, minden következmény nélkül, mind a munkáltató mind a dolgozó részéröl. Ez benne van a szerződésben is , ha kaptál. Szólj a fönöködnek, hogy felmondasz és kérdezd meg hogy, ilyenkor mi a teendő.
2010. júl. 2. 09:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

2010.X.X-étől fennálló munkaviszonyomat a mai nappal próbaidő alatt felmondom.

Ennyi kell bele semmi több.

2010. júl. 2. 09:43
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és nem kell megindokolnod, hogy miért. Viszont a papírt írd meg, add neki oda, és onnantól kezdve mondja majd meg a munkaügy, hogy hogyan tovább.
2010. júl. 2. 09:44
 7/10 anonim ***** válasza:
nézd, nem tudom, mennyire szarok a körülmények, de ha ezt is nehezen találtad, akkor inkább próbálj kitartani, amíg lesz másik
2010. júl. 2. 11:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Mi ez a meló ami annyira xar?
2010. júl. 2. 19:13
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Próbaidő alatt mindkét fél (munkáltató, munkavállaló) indoklás nélkül, azonnali hatállyal felmondhat. Ha a próbaidő letelte után mondassz fej, le kell dolgoznod a felmondási időt (1 hónap)

Amennyiben a munkavállaló mond fel, rendes felmondással, 3 hónapig nem jogosult álláskeresési pénzbeli ellátásra (nem kapsz járadékot/segélyt 3 hónapig) Ezért lenne jobb a közös megegyezés, akkor rögtön kapsz ellátást, ha egyébként jogosult vagy rá.

A Start kártya az érvényességének végéig használható, akárhány munkahelyen (egyszerre csak egyen), nem veszíti el az érvényességét attól, ha felmondasz, sem attól, ha neked mondanak fel. Szüneteltetni nem lehet, a rajta feltüntetett időpontig érvényes. Ha az érvényességi ideje alatt nem dolgozol, akkor is ugyanúgy "ketyeg" mintha dolgoznál.

2010. júl. 2. 19:34
 10/10 A kérdező kommentje:

Egy szar pincébe kell rohadni egész nap, leülni nem szabad, 8 órát kell állni még szombaton is.

De most úgy érzem, hogy decemberig valahogy kibirom :(

2010. júl. 3. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!