Táppénz alatt kiírhatnak fizetés nélküli szabira? Ha összesen 10 munkanapot hiányzok?
Ilyenkor mi történik?
Nem kapok táppénzt arra a napra?
Előző hónapban meg az óraszámaim csalták el..
Szeretlek magyarország.
Azt tettem... a -18órából 4 lett meg annyit vallottak be...
Pedig vezettem az óraszámom.+ 8órám volt.. dolhoztam nekik 3 napot ingyen..
Aláírást könnyű hamisítani... átjavítják a blokkolásom.. aláírják a jegyzőkönyvet és heló...
Kapadozhatok én.. oda vágják ez az óraszám van a gépbe.
"Aláírják a jegyzőkönyvet..."
Ugye tudod, hogy ez irathamisítás?
Fizetés nélküli szabadság úgy működik, hogy a dolgozó kéri, ha szüksége van rá. Írásban. A munkáltató pedig vagy engedélyezi vagy nem. 1-2 kivételtől eltekintve nem köteles engedélyezni (köteles például a gyermekvállalásnál).
Munkaügyi vita esetén a kormányhivatalokban találod a munkaügyi hatóságokat, ott tehetsz panaszt.
Ne válaszolj olyat, hogy akkor ez meg az fog történni, elveszted az állásod stb., mert ez nem érdekel. Akarsz megoldást a problémádra vagy sem? Ha igen, akkor tegyél érte. Én is tettem, azzal a tudattal, hogy nem onnan fogok nyugdíjba menni, az már biztos.
Ha pedig meg vagy szorulva, akkor tűrd (ha akarod) és ne tegyél fel kérdést itt.
Egyébként a táppénz kérdést is rövidre zárnám. Ne a cégnél add le a táppénzes papírod, hanem küld be az egészségbiztosítóhoz egy levél kíséretében, hogy ellátást igényelnél. Ezt már nem egyszer ajánlottam másnak is hasonló szituban, mert azt a cég nem tudja már elcsalni. Az egészségbiztosító felveszi a céggel a kapcsolatot, bekéri a kötelező adatokat és már kapod is az ellátást.
Mindenre van megoldás, csak tenni kell érte, nem kell szégyenlősnek lenni. Főleg nem ilyen cégekkel szemben.
10 munkanap év elején még biztosan betegszabi, nem táppénz.
És igen, akár igazolatlan, nem fizetett is lehet, ha a bérszámfejtésig nem adsz le igazolást. Majd később javítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!