Miért ilyen velem a főnököm?
Sziasztok. Asszisztensként dolgozom egy cégnél, ahogy a főnökkel folyamatos kapcsolattartás van. Ő diktál nekem, ha valamit le kell írni (persze, nem csak szimpla szövegeket, olyan dolgokról van szó, amihez szakértelem is kell). Ilyenkor a stílusa nagyon bunkó, sokszor utána rohanok sírni. Ez az én gyengeségem csak? Hogyan tudnék ennél erősebb lenni? Folyton úgy beszél velem, mintha hülye lennék, lekezelő már a modora is. Néha teljesen jófej, de amikor ilyen bunkó, akkor egyből magamra veszem, úgy érzem a többiekkel nem ilyen. A hátam mögött jókat mond, de egyszerűen folyton úgy érzem, hogy hibásan jövök ki mindenből, néha gyomoridegem van, ha menni kell. Már azért is hibázok amikor nekem diktál, mert egyszerűen félek a helyzettől. Nagyon elszomorít a helyzet, mert mindezeket félretéve szeretem magát a munkát, nagyon. Hogyan tudnék egy kis önbizalmat, kitartást gyakorolni? Egyszerűen az ilyen napokon amikor így beszél velem szerencsétlennek érzem magam, holott tudom, mással is ez történne az én helyemben.
Köszi!
"A hátam mögött jókat mond"
Akkor jó eséllyel arról van szó, hogy ő sem tudja, hogy (1) akkora bunkó, hogy mamutot lehetne vele ütni, (2) hogy ez téged bánt.
Ezt az alapján írom, hogy a napom egy nagy része nekem is abból áll, hogy embereket kell utasítanom és amíg nem szóltak (egyébként teljesen normális szituációban), saját magamnak nem tűnt fel, hogy a fogadó oldalon sokszor nagyon lekezelőnek tűnhet a stílusom.
Holott egyszerűen arról volt szó, hogy egyrészt nagyon komolyan veszem a munkámat és "dinamikus stílusban" adom (adtam) át a gondolataimat, másrészt én simán el tudom viselni, ha valaki nyersen osztja nekem az észt, mert nem veszem személyeskedésnek (ugyanakkor nyilván emiatt én sem gondoltam arra, hogy személyeskedésnek tűnhet a stílusom fordított esetben).
Amióta szóltak, erre odafigyelek és már nem történik meg, úgyhogy megérhet egy próbát.
Köszi, nem hinném, hogy segítene, állítólag már volt rá példa, de nem sokáig tartotta magát a jófejséghez.
Hát, úgy tűnik, hogy meg kell szokni, nincs más út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!