Állás felajánlása után illik/lehet gondolkodási időt kérni?
A próbaidő alatt átgondolhatod.
Ha kell a munkás és te hezitálsz, felvesznek olyat, aki akár másnap, gondolkodás nélkül kezdene.
Te jelentkeztél oda, aztán ha befutó lettél, gondolkodni akarsz?
Ha én lennék a HR-es, adnék gondolkodási időt, de azonnal megmondanám: úgy gondolkodj, hogy én már meggondoltam és nem te kellesz.
Nekem eddig az előző 4 munkahelyem során ez volt.
Jófejek voltak a HR-esek, 2 volt amelyik magától kérdezte meg, hogy kérek-e 1-2 napot hogy átgondoljam, 2-től pedig én kértem.
Mind a négynél én lettem felvéve.
A 2. munkámnál nem melóból jelentkeztem át, hanem az első munkahelyemen felmondtam mert nagyon rossz volt, és munkanélküli voltam 2 hónapig. Ott több interjúm is volt és többre is nyerőnek tűntem. A HR-es megkérdezte (mivel az önéletrajzomban benne volt, hogy regisztrált munkanélküli vagyok), hogy van-e most kilátásban másik meló, amiről döntenem kell. Megmondtam, hogy igen van, és elmondtam, hogy a másik melónál jóval többet fizetnek, de messzebb van és rosszabb a munkaidő. Kedvesen megmondta, hogy jó, akkor péntek délelőtt szeretne választ kapni legkésőbb (az interjú szerdán volt), és ha úgy döntök hogy ide jönnék, akkor péntek délutánra behívna és aláírnánk a szerződést, hogy hétfőn kezdhessek.
Nekem mindig írásban tettek ajánlatot, és adtak 1-3 nap gondolkodási időt.
Egy estét szerintem kérhetsz, bár ne csodálkozz, ha nem várna meg. Vagy egyből elfogadod, mint ahogy írták, és max felmondasz - szerintem ez annyira nem korrekt de hát mások vagyunk.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszát!
#1: Ha utólag/próbaidő elején lépek vissza, még rosszabb néven veszik, hisz elutasítják addigra a többi jelentkezőt, plusz én is otthagyom őket. Kezdhetik elölről az egészet.
#2: "Te jelentkeztél oda, aztán ha befutó lettél, gondolkodni akarsz?" Miért ne gondolkodhatnék? Lehet olyan fizetést ajánlanak, ami számomra az elfogadás és elutasítás határán van.
#3: Jó olvasni valódi tapasztalatot. Nem húzta sokáig a szerződés aláírását, pláne ahhoz képest, hogy ők is mennyit ülnek rajta a jelentkezéstől kezdve a válaszadásig.
#4: Ezt én is kerülni szeretném, mert egy életre megbélyegezne az adott cégnél ha visszalépnék elfogadás után. Bár tőlük sem lenne fair, ha állásajánlat után nem tudnának várni rám 1 napot, és visszahívna egy elutasító válasszal. Korrektek voltak nálad, hogy 3 napot is hagytak.
#5: Érdekes, de valóban nagyon korrektül csinálták, hisz a hétvégével semmit nem veszítettek. Az írásban kapott ajánlatot hogy érted, csak emailt írtak, vagy azért a HR-es felhívott előtte, hogy közölje a döntésüket, és szólt, hogy a fizetés és a kezdés az emailben lesz leírva?
#6: Végre átérzi valaki a problémám. Én is nagy változásnak élem meg, amit nem tudok 5 másodperc alatt teljesen átgondolni. Köszönöm a válaszod! :)
Nem, mindig felhívtak előtte, hogy jelezzék, hogy szeretnének engem kiválasztani és az ajánlatot megkapom e-mailben pár perc múlva, majd jelezzek vissza.
A "kezdést" már mindig az interjúk során átbeszéltük, hogy mikor lehetséges. Nem úgy van az, hogy ők kitalálják... :)
Engem az érdekelne mit csináltál, hogyan viselkedtél az interjún , hogy felvettek? :D Határozott személyiség vagy, vagy esetleg nem izgultál annyira, vagy jó a kommunikációs képességed/ angol/német stb. tudásod? Meddig tartott az az interjú amin megfeleltél? Mi kell a interjúztatóknak, ahhoz hogy meggyőzd őket?
Ez nagyon érdekelne!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!