Lehet hogy illegálisan foglalkoztatnak?
Figyelt kérdés
Ki mentem dolgozni Németországba. A munkahelyen elkérték a magyar okmányaim és azt mondták hogy Német bejelentett. Aláírattak velem egy oldalas szerződést egy aláírással. Példányt nem kaptam. Kicsit gyanús volt nekem, ezért megnéztem interneten az ügyfélkapun pontosabban az egészségügyi nyilvántartásomban és nem szerepel a munkáltató neve. Akkor ezekszerint nem lehetek bejelentve?2019. jan. 27. 16:29
1/7 anonim válasza:
Ügyfélkapun a külföldi bejelentést nem lehet látni.
2/7 anonim válasza:
Szerintem igen. Mindenképpen kellene, hogy legyen egy szerzödésnek a kezedben.
Ha van Német bejelntésed, akkor kell, hogy legyen német krankenversicherungodnak is. Kellett kapnod egy Rentnerversicherung és egy socialversicherung számot, papírt is. Ezeket 1-2 héten belül kapod postán.
Az egyetlen dolgot amit tehetsz, hogy kéred a másolatot a szerzödésedröl.
3/7 A kérdező kommentje:
Kérni fogom, úgy lesz. Mert 5 hónapja dolgozom és semmi papirt, iratot nem kaptam.
2019. jan. 27. 16:52
4/7 anonim válasza:
Kijelentkeztél a magyar TB-ből?
Mert azt is kell ám.
5/7 A kérdező kommentje:
Nem jelentkeztem ki. Ez nagy probléma?
2019. jan. 27. 17:17
7/7 anonim válasza:
De Mo-n csak akkor tud kijelentkezni a TB-böl ha Németországba lennne Betegbiztosítása, de mivel feketén dolgozik nincsen neki. ìgy Mo-n kell a TB-t fizetni. Ezt vissza menöleg ki kell fizetned minden hónapra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!